Komentara: 111
Pregleda: 14739
Foto

Kuće za 30 izbegličkih porodica

06.02.2018. u 16:49h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće danas su uručeni ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za 30 izbegličkih porodica, koje su u vihoru rata devedesetih godina morali da napuste svoje domove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Kuće za 30 izbegličkih porodica

Novčana sredstva od ukupno 330.000 evra za kupovinu 30 seoskih kuća sa okućnicom obezbeđena su iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Tako će svaka porodica dobiti 11.000 evra - 9.500 za kupovinu kuće i 1.500 evra za njenu rekonstrukciju.

- Program ima nekoliko prednosti, a to je pre svega što se radi o nepovratnim sredstvima, nije kredit i neće državu koštati ništa a ni oni koji su dobili neće vraćati – objašnjava Vladimir Cucić iz Komesarijata za izbeglice i migracije. - Projekat je doneo sinergiju od Surdulice do Brisela, u njemu učestvuje više od 140 lokalnih samouprava.

Kuće za 30 izbegličkih porodica

Iako je do sada bilo nekoliko ovakvih konkursa, ovo je prvi put da se naš grad priključio projektu.

- Ovo je pravi izraz brige o našim sugrađanima koji su zbog ratnih dešavanja spas potražili na teritoriji Subotice i tu se trajno nastanili. Podsetiću da je u gradskom Povereništvu za izbeglice i migracije registrovano 13.600 izbeglih i prognanih sa prostora bivše Jugoslavije. Većina njih je ostala trajno da živi u Subotici, ali još uvek prolazi težak put integracije u naše društvo – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban.

Kuće za 30 izbegličkih porodica

Izvor: Subotica.com
Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Uručenje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 111
Pregleda: 14739
Povezane teme

bogdan laban

izbegla i raseljena lica

stanovi za izbeglice

pomoć za izbegla i raseljena lica

pomoć za socijalno ugrožene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.