Komentara: 0
Pregleda: 1706
Foto

Kroz akciju "Humana subota" 75 sugrađana doniralo dragocenu tečnost

26.06.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Jubilarna, 20. po redu akcija "Humana subota", održana je juče u prepodnevnim časovima na Velikoj terasi na Paliću. Veliki odziv Subotičana omogućio je da se prikupe vredne količine krvi, koje su uvek dobrodošle, a pogotovo sada u periodu kada su izuzetno značajne zbog trenutnih niskih zaliha.
Kroz akciju "Humana subota" 75 sugrađana doniralo dragocenu tečnost

Tradicionalnu akciju realizuje Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica u saradnji sa Odeljenjem transfuziologije Opšte bolnice Subotica, dok su podršku i ovaj put kroz pružanje usluga preventivnih pregleda podržali Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja Subotica. Značajnu pomoć u organizaciji i ovom prilkom pružili su volonteri Crvenog krsta.

Na akciju su se prijavila 93 potencijalna davaoca krvi,  a njih 75 je dalo krv, Od ukupnog broja donora 18 je žena, dok je 7 osoba koje krv dalo po prvi put.

Kroz akciju "Humana subota" 75 sugrađana doniralo dragocenu tečnostDa bi motivisao, a pre svega zahvalio se donorima na izdvojenom vremenu i humanom gestu, Crveni krst se i ovaj put potrudio da organizuje nekoliko pogodnosti koje su zaslužili davaoci - od besplatnog autobuskog prevoza, slobodnih dana na poslu, posetu Zoo vrtu i vožnju katamaranom po jezeru.

Naravno, kao i svaki put za davaoce je spremljen prigodan doručak i služenje napitaka u vidu peciva, voća, soka,čaja i kafe. Ovom prilikom poslužen je i ukusni vojnički pasulj.

Kroz akciju "Humana subota" 75 sugrađana doniralo dragocenu tečnost

Izvor: Subotica.com
Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1706

Povezana vest

Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

crveni krst

crveni krst subotica

dobrovoljno davalaštvo krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.