• Pregleda: 6885

Krijumčarili pištolj i pirotehnička sredstva

Krijumčarili pištolj i pirotehnička sredstva

Carinici su u saradnji sa policijom krajem prošle godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja gasnog pištolja marke «Hecler&Koch» kalibra 4,5 mm. Gasni pištolj pronađen je u kaseti naslona za ruku za zadnje sedište, prilikom detaljne kontrole automobila austrijskih registarskih oznaka u kojem su bila tri putnika, jedan hrvatski i jedan poljski državljanin. Protiv putnika koji se javio kao vlasnik pištolja pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Dva dana ranije na istom graničnom prelazu sprečen je pokušaj iznošenja iz zemlje veće sume deviza, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Kod putnika, našeg državljanina koji je upravljao mercedesom novosadske registracije, i koji je carinskom službeniku rekao da kod sebe ima oko 10.000 evra, detaljnim pregledom pronađeno je ukupno 24.700 evra. Stranci je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Isto tako, krajem prošle godine carinici su u ranim jutarnjim časovima, na ulaznoj strani graničnog prelaza Kelebija, kontrolom vozila marke BMW kojim je upravljala putnica D.M, hrvatska državljanka otkrili 1635 komada raznih pirotehničkih sredstava. Manji deo pirotehnike je pronađen u prtljažniku, dok se veća količina nalazila ispod patosnice na suvozačevoj strani vozila, u naslonu za ruke i između levog i desnog zadnjeg sedišta.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.