• Pregleda: 6866

Krijumčarili lekove

Krijumčarili lekove

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova u našu zemlju. Oko 38.500 tableta različitih oblika i boja u rinfuzi i oko 300 ampula anabolika i anaboličkih steroida poput Testosterone Base, Test-prop, Primobolan, Drostanolone pronađeno je u kartonskoj kutiji ispod jakne na zadnjem sedištu i ispod sedišta vozača u automobilu mađarskih registarskih oznaka.

U saopštenju Uprave carina se navodi da pre nego što je podvrgut detaljnoj kontroli, automobil kojim je upravljala mađarska državljanka, ušao je u traku predviđenu za putnike koji nemaju ništa za carinsku kontrolu, što je putnica odgovorna za pokušaj krijumčarenja dodatno i potvrdila, rekavši da sa sobom, kao i njene dve saputnice, nosi samo lični prtljag. Sastav, kvalitet i vrednost lekova će biti naknadno utvrđeni, kao i da li se radi i o povredi prava intelektualne svojine, kada je reč o lekovima u rinfuzi.

Što se anaboličkih steroida tiče, oni povećavaju mišićnu masu i snagu, ali istovremeno dovode do povišenog krvnog pritiska, kardiovaksularnih bolesti, oboljenja jetre, agresivnog ponašanja, zavisnosti i drugih ozbiljnih problema, zbog čega se nalaze se na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.