Komentara: 2
Pregleda: 3080

"Kretanjem do zdravlja"

10.05.2012. u 19:26h
Izvor: RTV Yueco
Na terenima Ekonomskog fakulteta, u organizaciji Doma zdravlja, održana je manifestacija “Kretanjem do zdravlja” čiji je cilj da se mladima skrene pažnja na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, kako zbog fizičkog, tako i zbog mentalnog zdravlja.
"Kretanjem do zdravlja"

U sklopu manifestacije održan je fudbalski turnir, prezentovan aka fitnes, a članovi Crvenog krsta izveli su performans spasavanja osoba u saobraćajnoj nesreći.

Pre nego što je sportsko takmičenje otpočelo, instruktor AKA fitnesa, zagrejao je učesnike ove manifestacije na način, na koji on svaki dan trenira svoje telo, ali i um.

Mnoge bolesti povezane su sa fizičkom neaktivnošću. To su pre svega kardiovaskularne bolesti, dijabetes, zatim problemi kičmenog stuba, ravnih stopala, i mnoge druge. Omladina sve više vremena provodi za računarom, pred televizorom, dok fizička aktivnost izostaje.

Na manifestaciji su učestvovali i predstavnici zdravstvenih ustanova, Crvenog krsta i Hitne medicinske pomoći. Studenti su za vreme održavanja turnira mogli da provere krvni pritisak, kao i šećer u krvi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3080
Povezane teme

kretanjem do zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.