Komentara: 13
Pregleda: 3208

Kreće se u rešavanje problema nesanitarne deponije u Aleksandrovu

05.04.2024. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Potpisivanjem ugovora na osnovu kojih se, uz podršku ministarstva zaštite životne sredine, kreće u rešavanje višedecenijskog problema stanovnika Subotice, Prokuplja i Topole započet je projekat zatvaranja i sanacije nesanitarnih deponije u ovim lokalnim samoupravama.
Kreće se u rešavanje problema nesanitarne deponije u Aleksandrovu

Ovim ugovorima se obezbeđuju značajna sredstva za prvu fazu radova u sklopu projekta sanacije, zatvaranja i rekultivacije nesanitarne deponije-smetlišta „Aleksandrovačka bara“ u Subotici prva i druga faza, zatim nesanitarne deponije „Torovi“ u Topoli, kao i za sanaciju i remedijaciju nesanitarne deponije „Dunek“ u Prokuplju.

- Potpisivanjem, ovih ugovora krećemo u rešavanje problema nesanitarnih deponija, na kojima se decenijama nepropisno odlagao otpad i time narušavala životna sredina. Naš strateški cilj je Srbija bez nesanitarnih deponija, i zato svake godine odvajamo značajna sredstva kako bismo, u gradovima i opštinama u kojima postoji alternativna lokacija za odvoženje otpada, zatvorili i sanirali nesanitarne deponije. -  - rekla je Irena Vujović, Ministarka zaštite životne sredine - Izgradnjom regionalnih i reciklažnih centara širom Srbije, što je deo vizije Srbija 2027, ujedno stvaramo neophodan preduslov za dalje zatvaranje nesanitarnih deponija, čime ćemo doprineti boljem kvalitetu života građana.

Kreće se u rešavanje problema nesanitarne deponije u AleksandrovuKreće se u rešavanje problema nesanitarne deponije u AleksandrovuZa projekte zatvaranja, sanacije ili rekultivacije nesanitarnih deponija ove godina iz republičkog budžeta obezbeđeno je milijardu dinara. U prethodnim godinama, zatvoreno je i rekultivisano sedam nesanitarnih deponija, Protekle godine počeli su radovi na sanaciji još četiri velike nesanitarne deponije u Šapcu, Rumi, Zrenjaninu i Požegi.

Uz tri deponije u Topoli, Subotici i Prokuplju za koje je juče potpisan ugovor, u narednom periodu biće rešen problem ukupno 14 nesanitarnih deponija.  U ime Gradske uprave Subotica ugovor je potpisala Zagorka Panić, pomoćnica gradonačlenika Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 3 dana
Komentara: 13
Pregleda: 3208
Povezane teme

divlja deponija

deponija

aleksandrovačka bara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.