• Pregleda: 5379

Kreativna reciklaža - Mjuziklaža

U Zoološkom vrtu Palić, u periodu od 24. do 26. septembra održane su kreativne radionice Mjuziklaža, autora Jasne Jovićević i Bojana Ivkovića. U radionicama su učestvovala deca subotičkih osnovnih škola Miloš Crnjanski, Jovan Mikić i I.G. Kovačić.
Kreativna reciklaža - Mjuziklaža

“Kreativna reciklaža - Mjuziklaža” je umetničko - edukativni projekat za decu uzrasta od 5 do 12 godina. Deca nauče kako da naprave muzičke instrumente od otpada odnosno ambalaže za reciklažu, na njima nauče da sviraju različite melodije i ritmove i izvežban repertoar izvode na koncertima reciklirane muzike. 

Svojim uspehom prerastao je u televizijsku emisiju“ Mjuziklaža“ , dečiju TV emisiju od 21 minut, koja kroz maštoviti priču i kreativost muzike, likove Đubrivoja i Đubrile, obrazuje decu iz oblasti reciklaže a ujedno i afirmiše na dečije stvaralaštvo.

Slikovnica „Mjuziklaža“ je knjiga namenjena uzrastu od 5-12 godina, puna ilustracija i fotografija, muzičkih zapisa i recepata kako napraviti svoj instrument od već korišćenih ambalaža i otpada za reciklažu. 

Izvor: Zoološki vrt Palić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.