• Pregleda: 1622

Kraj sezone "Su Bike" servisa

JKP "Parking" saopštilo je da se iznajmljivanja gradskih bicikala i rad „Su Bike” servisa za ovu sezonu bliži kraju.
Kraj sezone "Su Bike" servisa

U obaveštenju za korisnike ovog servisa stoji da će "Su Bike" stanice biti zatvorene od 1. novembra, te se mole korisnici istog da do pomenutog datuma vrate bicikle na neku od stanica.

JKP "Parking" se zahvaljuje svim sugrađanima - korisnicima servisa na ukazanom poverenju u dosadašnjoj saradnji, kao i na savesnosti prilikom korišćenja bicikala.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
mima Odgovori
bas bi voleo da saznam kolka im je racunica isplativosti
earthworker Odgovori
i kako stvari stoje na kraju sezone? samoodrzivi sistem ili i to pravi gubitke?
Uvek u pravu Odgovori
Sad sam kupio ta dva bela bicikla na buvljaku dosta povoljno.
Hernandez Odgovori
Za jedno 3 miliona godina, ovo ce postati isplativa investicija! :)
Nenad Odgovori
Koliko je jedna su bike stanica kostala? 25.000 evra? a ima 4-5 stanica... jos nisam video osobu koja koristi vas su bike "sistem"... znaci da je neko podigao ogromne pare za nesto sto gradjanima ni ne treba niti ga koriste.
korisnica Odgovori
Projekat je super i bicikle su dobre.... za male pare uzivanje... negativno mogu da komentarisu oni koji nisu korisnici... jedva cekam sledecu sezonu...
Pametnjaković Odgovori
@korisnica
"Projekat je super i bicikle su dobre.... za male pare uzivanje... negativno mogu da komentarisu oni koji nisu korisnici... jedva cekam sledecu sezonu..."

Vaše posmatranje ovog projekta je jednostrano. Ali u pravu ste, Vi posmatrate samo ono što je za vas pozitivno.
Projekat je možda super, a i bicikle su sigurno dobre. Koliko su plaćene od naših budžetskih para, trebalo bi da svaka bicikla ima ugrađen mlazni motor.
Negativno se komentariše iz razloga, što u doba opšteg siromaštva, kada mnogi građani, prosečni stanovnici, koji su u radnom odnosu, bez obzira što dobijaju plate, nemaju novca za dostojan život, kada mnogi nemaju para da stave na sto ono što je najosnovnije, kada nema para da se redovno obuče, kada nema dovoljno para da se isplate osnovne komunalije, kada svojoj deci ne možete mnogo toga priuštiti a vi ste to kao malo dete imali, NEKO, ko o takvim stvarima odlučuje, spiska nekoliko stotina hiljada evra na izgradnju ovakvih stanica i na kupovinu bicikala.
INDIREKTNO, potrošili su naše zajedničke pare, da biste se vi vozikali za 100 dinara na dan, a oni na vlasti pokazali veličinu njihove moći i bahatosti u trošenju tuđih para. Potrošili su ogromne pare za nešto što će koristiti 0,1 % ukupnog gradskog stanovništva.
Verujem da je ekonomska cena dnevnog korišćenja bicikala nekoliko puta veća od ove koja se naplaćuje, zbog velike cene izgradnje čitavog sistema.
Da je sistem isplativ, verovatno bi već davno neki privatnik to uveo i izgradio.
U svakom slučaju, vreme će da pokaže koliko je sistem stvarno isplativ.
Ako ga bude i za 10 godina, onda je isplativ, ako za nekoliko godina nestane, onda će to biti onako kako to biva kod nas, da se uzmu neke pare, potroše se na neki projekat, i dok traje-traje.
Kada se bicikle budu istrošile, a ne bude interesa da se obnavljaju i popravljaju, to će biti znak da projekat tone i da ide u nestajanje.
Pošto je korišćenje bicikala sezonalnog karaktera, dovoljno je iduće sezone na proleće prećutati da ovaj sistem uopšte postoji, ljudi se neće ni zapitati šta se sa njim desilo i gde je nestao.
Ideja je jako dobra bila, ali ne za nas i ne u ovo vreme siromaštva.
Lepo je voziti ovakve bicikle za 100 dinara na dan, ali smo suviše siromašni bili za uvođenje ovako skupog sistema. Sada smo nažalost još siromašniji.
Ovo je moje mišljenje o svemu ovome.
Pametnjaković Odgovori
Da, zaboravio sam da kažem da je problem što ovu uslugu koristi zaista mali broj naših građana.
Da su se pare potrošile na nešto što koristi BAREM 10-20 % stanovništva, možda bi reakcije bile malo drugačije.
Neko je od gradskih otaca možda bio u Holandiji, pa je video kako je to lepo kada možete iznajmiti i voziti bicikl.
Da se pare namenski i stvarno troše recimo u cilju da se Palićko jezero može ponovo koristiti za kupanje kao nekada i da potrošene pare imaju neki pozitivan rezultat što se tiče čistoće jezera, komentari bi verovatno bili pozitivni.
Vlast koja ovaj projekat za čisto jezero bude valjano pogurala, mislim da će imati podršku većine stanovništva Subotice. I u sledećim mandatima. Da se bavi problemima koji muče naš grad. Naravno, pored urušene ekonomije, jer je to problem broj 1.
Naša velika bolna tačka u gradu je jezero, koje je leti bilo posećeno i u toplim danima je bilo nekoliko desetina hiljada kupača u jezeru. To treba da bude projekat na koje će da se troše pare, projekat koji će koristiti većina stanovnika Subotice, okolnog kraja i turista koji navrate kod nas.
Milla Odgovori
Ovo bi bio dobar projekat kada bi mi imali švajcarski standard, ovako je samo još jedna glupost gradskih pamenjakovića. Bolje da su napravili parkinge za bicikle koji bi bili pokriveni video nadzorom ili nekim drugim vidom kontrole, kako bi građani mogli na miru da ostave svoj bicikl i obave šta imaju po gradu. Takođe, bolje da su za te pare popravili ili napravili bar nekoliko novih kilometara biciklističke ili pešačke staze u gradu, ali videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.