• Pregleda: 2835

Košenje javnih površina teče po planu

Akcija održavanja zelenih površina u javnoj svojini nastaviće se i danas. Ova akcija je podeljena po prioritetima i odvija se po planu., sopašteno je iz Direkcije za igradnju grada Subotice. Takođe, danas se nastavlja akcija prolećnog čišćenja grada, a kontejneri će se nalaziti u MZ "Verušić"
Foto: Ilustracija
Košenje javnih površina teče po planu

Programom košenja trave u ovoj godini Direkcija za izgradnju grada obuhvatila je 90 odsto javnih zelenih površina, a za ovaj posao predviđeno je 19 miliona dinara.

Zelene površine podeljene su u tri prioriteta i zavisno od toga kose se tri do osam puta u godini. Do sada je na košenje utrošeno oko četiri miliona dinara. U redovnom programu košenja su i dečija igrališta, osim onih koja se nalaze van blokovskih naselja. Vanredno košenje trave predviđeno je na igralištima u ulici Augusta Cesarca, u Leskovačkoj, kod škole "10. oktobar", u Partizanskoj i Travničkoj ulici.

Takođe u okviru prolećne akcija čišćenja i uređenja grada danas će mesta za prikupljanje čvrstog otpada biti u Mesnoj zajednici Verušić. Kontejneri za prikupljanje čvrstog kabastog otpada nalaziće se kod Doma mesne zajednice na Čantavirskom putu i u naselju Šištak, naspram Srednje ulice. Od ponedeljka, na redu su mesne zajednice Novo selo i Peščara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Milan024 Odgovori
Korov u ulici Vjekoslava Karasa, duž pruznog nasipa, visoka je METAR. Iako placamo ekološki nametnuti, ove godine niti jednom nije kosena!! Sta reci??
Kosilica Odgovori
I ja kod kuće imam plan, pa je zbog čestih padavina kosim dva puta češće. Ne može tu biti plana kad trava raste u zavisnosti od količine vlage i temperature!
buraz Odgovori
Bilo bi veoma korisno a i ne kosta mnogo kada bi se na neki nacin obavestili ljudi kada se u kojim naseljima kosi.Iz prostog razloga da bi ljudi,ukoliko to zele,pokupili smece,papire,i staklo oko zgrada jer je nakon kosenja to nemoguce.Sve bude samleveno i samim ti veci cirkus i ruznije nego da nije pokoseno.Hvala.
Milla Odgovori
Hoće li i Trošarina na Bajskom putu doći na red? Tamo za njih baš ima posla.
balfasz Odgovori
ako sve ide po planu, onda verovatno plan NIJE DOBAR... grad nam je katastrofa, u zadnjih 20 godina ne secam se da sam vidjao vise korova, i zapustenije zelenilo...

a posto sam alergican na ambroziju, ne smem ni da zamislim kakvo ce biti stanje istih zelenih, nepokosenih povrsina od pocetka avgusta :(
Salamander Odgovori
Oni to zovu akcija, pa plaćeni su da održavaju grad i bez akcija. Nisu krivi radnici koji rade svoj posao nego organizatori odnosno uprava koja (čast izezetcima) nije baš "obučena" za komunalne radove. Da mi je znati na čega se potroši 4 miliona dinara za košenje trave - a trava ostala ista?
Nikola Odgovori
Kakav plan, u ulici Jo Lajosa tek danas kose a davno je trebalo i onda ih moras opominjati da hrpice od trave odnesu jer ih cesto zaborave pokupiti, a posebno iza zeleni zgrada, pa skoro redovno zaborave i tamo na tom mestu trava vise ne raste.
Srbistan Odgovori
Stazom do industrijske zone se skoro pa ne moze proci. Od zadnjeg semafora, pored Knez petrola pa do Simensa trava, korov deci do glave. Svaka Vam cast na akciji.
MZ Novi GRAD Odgovori
U Ulici Vjekoslava Karasa nadleznost je Zeleznice Srbije da kosi uz Gurito. Al nazalost nije odradjeno ni u Pap Pala. Oba slucaja su prijavljena komunalnoj inspekciji, pa se ceka da se resi isti.
mićko Odgovori
Šta zna trava šta je 4 miliona?

Šta znaju zapušteni odvodni kanali šta je doprinos za odvodnjavanje?

Šta znaju zapušteni odvodni kanali šta je bager?
Pametnjaković Odgovori
Turistička organizacija Subotice može naš grad da propagira kao deo netaknute prirode.
To je sad u svetu u modi.
Navaliće turisti u posetu kod nas čim čuju šta imamo.
Svratite i kod nas Odgovori
ulica plate dobrojevica -cvorkova bara nestrpljivo ocekuje da neko pridje korovu kako bi se i nasa deca mogla igrati na pokosenoj travi. nemojte da budu privilegovani samo centar i prozivka. ima trave i nakon prozivke. i mi placamo namete, red je da nas posetite.
Srbistan Odgovori
A Somborski put jos i jedan od vecih ulaza u grad pa kad se dodje do Knez Petrola a trava ko na livadi. O betonskoj stazi da i ne pricamo. Kod zadnjeg semafora je i vise nema jer je zemlja i trava potpuno presla preko nje pa smo sad napravili stazicu kroz prirodu pored postojece betonske. Super. Dok sa druge strane kod Batinske ulice za vreme kisnih dana ne mozes preskociti barustine, blato i slivanje vode na stazu. A tamo jos i postavljena sada i stanica za 6. O stasajlistu necemo ni pocinjati. Zabili stub u zemlju i to je to.
Korov ko kuca Odgovori
Opstinski plac na uglu Antona Askerca/Santiceva. Kao i raskrsnica Antona Askerca/partizanskih baza
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.