Komentara: 0
Pregleda: 3283

Košarkaška reprezentacija Srbije (U20) na završnim pripremama u Subotici

27.06.2017. u 16:01h
Izvor: TV Subotica
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina, nastupiće od 15. do 23. jula na prvenstu Evrope koje se održava na grčkom ostrvu Krit. Završne pripreme "orlići" će obaviti u Subotici.
Košarkaška reprezentacija Srbije (U20) na završnim pripremama u Subotici

Najtrofejnija evropska država sa čak 5 zlatnih medalja, pokušaće da dođe novog najsjanijeg odličja na izuzetno kvalitetnom prvenstvu, a put do Krita krenuo je sa Kopaonika do Subotice, gde izabranici Vladimira Đokića obavljaju završne pripreme. Pred izuzetno talentovanom generacijom, cilj je jasan – medalja.

- Generacija je talentovana jako, ambicije su najviše, međutim naišli smo na par problema i otkaza zbog povreda. Odradili smo prvi deo priprema na Kopaoniku i to dobro, nakon toga smo skratili spisak. Trenutno je 15 igrača na spisku sa kojima smo došli u Suboticu gde imamo odlične uslove uprkos vrućini koja nas očekuje i na Kritu. Uglavnom ulovi nam odgovaraju. - objašnjava Vladimir Đokić, selektor U20 reprezentacije Srbije

Kada je u pitanju srpska košarka, ambicije su uvek najviše. Sportska javnost i navijači naviknuti su na konstantne uspehe i brojna odličja na međunarodnim takmičenjima, stoga i nametnuti pritisak koji se stvara na mlade igrače, normalna je pojava na koju su se već, prema rečima selektora, igrači privikli.

- Lako! Verujte mi, igrati za reprezentaciju Srbije je čast što pokušavamo da im ugradimo u srca i telo. Ako uspemo to, učinićemo velika dela. Mi imamo kvalitet, ali ponavljam igrati za Srbiju je velika čast, obaveza i privilegija. Na nama je da učinimo sve da to opravdamo. - rekao je Đokić

Na završnim pripremama trenutno je 15 igrača, a pred odlazak na Krit, selektor Đokić skratiće spisak za tri imena. Na spisku su Đorđije Šljivančanin, Stefan Peno, Miloš Glišić, Stefan Kenić, Nikola Tanasković, Novak Musić, Dimitrije Spasojević, Slobodan Jovanović, Boriša Simanić, Nikola Ćirković, Luka Vasić, Stefan Đorđević, Aleksa Stepanović, Nemanja Kapetanović i Vanja Marinković.

Reprezentacija Srbije odigraće dve kontrolne utakmice u Subotici protiv reprezentacije Belgije. Utakmice se igraju u sredu i četvrtak od 20 časova, a ulaz u Halu sportova je besplatan.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3283
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.