Komentara: 0
Pregleda: 1463

Košarkašice Spartaka savladale Kraljevo (49:54)

12.11.2015. u 12:24h
Izvor: Subotica.com
Košarkašice Spartaka savladale Kraljevo (49:54)

U meču 6. kola Prve lige Srbije za košarkašice Spartak je sinoć na gostovanju u Kraljevu savladao istoimenu ekipu rezultatom 49:54, po četvrtinama 19:17, 9:15, 8:11:13:11 i time došao do svoje četvrte ovosezonske pobede i pozicije broj četiri na tabeli.

Čitavo 6. kolo ostaće u senci velikog povratka košarkašice Nataše Kovačević koja je posle dve godine odsustva vratila na teren i zaigrala za Crvenu zvezdu. Srpska sportska heroina Nataša Kovačević izazvala je maksimalno pozitivne reakcije i podršku za svoju odluku da se igrački vrati košarci iako je pre dve godine u teškoj saobraćajnoj nezgodi izgubila nogu od kolena, čime se nije uopšte postavljalo pitanje da li ona može ponovo pod obruče. Nataša je juče na oduševljenje čitave, pre svega sportske javnosti, ponovo zaigrala kao profesionalac i dala veliki doprinos u pobedi svoje ekipe.

Ekipa Blagoja Ivića nasuprot sebe imala je tvrdu i disciplinovanu ekipu koja je dosada na svom terenu pobedila skoro svakog gosta, po pravilu na mali broj poena. U prilično izjednačenoj igri u prvoj četvrtini ekipe su se smenjivale u vođstvu i nije bilo velikih oscilacija. Zahvaljujući boljoj igri u naredne dve deonice plavo-bele iz Subotice su uspele da naprave ispostavilo se kapitalnu razliku pred početak četvrte deonice koja im je omogućila da ju i izgube, a da pri tome slave sa 49:54.

Najdominantnija u napadu bila je udarna igla "golubica" Vidović sa 23 poena (7sk, 3as, 12osl), dok su ostale saigračice bile jednocifrene. Kod domaćih Arsenić je postigla 16, Živanović 12, a Ristić 11. Iako je izgubila sa 5 poena razlike ekipa Kraljeva je imala solidno veći broj skokova - čak osam više od Spartaka, ali ni to im nije bilo dovoljno za njihovu treću pobedu pred domaćom publikom.

I narednom kolu Spartak već u subotu dočekuje Bor, pretposlednje plasiranu ekipu prvenstva.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1463
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.