Komentara: 0
Pregleda: 1880

Košarkašice Spartaka poražene od Novosadske ŽKA (63:65)

31.01.2017. u 09:46h
Izvor: TV Subotica
Košarkašice Spartaka poražene su u 16. kolu Prve lige Srbije. One su na svom terenu u neizvesnom i napetom meču izgubile od Novosadske ŽKA rezultatom 63:65, po četvrtinama 10:20, 15:11, 16:15 i 22:19.
Košarkašice Spartaka poražene od Novosadske ŽKA (63:65)

Novosađanke su iskoristile slab početak domaćih da već u prvoj četvrtini steknu deset poena prednosti. Plavo bele su pružile snažniji otpor u drugoj deonici zahvaljujući iskusnoj Radi Vidović koja je u praktično sama nosila ekipu u najvećem delu utakmice. Na poluvremenu je bilo 25-31 za gošće.

U nastavku meča Spartak je zaigrao slobodnije i raznovrsnije u napadu ali su visoke igračice već imale problem sa ličnim greškama pa su gošće prilično lako kontrolisale skok. Novosađanke su na ovoj utakmici izvele 33 slobodna bacanja naspram šesnaest koliko je imao domaćin što govori o vrlo čudnom sudijskom kriterijumu Aleksandra Arsića i Miloša Stojanovića, blago rečeno. I pored toga Subotičanke su uspele da smanje zaostatak u poslednjoj deonici i uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Radi Vidović se pridružila Nataša Pavlov Spartak je prišao na četiri poena zaostatka tri minuta pre kraja a onda je Anđela Zlajić doživela izuzetno tešku povredu. Nakon neugodnog pada ostala je bez svesti i prevezena je u bolnicu gde je zadržana zbog jakog potresa mozga, provela noć i još uvek je pod nadzorom lekara. U poslednja dva minuta njene saigračice nisu uspele da naprave veliki preokret. Meč je završen rezultatom 63-65.

Trener domaće ekipe bio je vidno nezadovoljan propuštenom prilikom da se osvoje bodovi, ali i ogorčen na sudijski kriterijum i tendenciozno suđenje na meču.

- Baš mi je krivo što smo izgubili na ovakav način, naravno uvek polazimo od sebe i mislim da smo mi dosta pomogli novosadskoj ekipi. Svi koji su bili na meču mogli su da vide jedno katastrofalno, sramotno suđenje u korist ŽKA - rekao je Blagoja Ivić, trener ŽKK "Spartak"

Gošće su imale slabiji procenat šuta za dva i tri poena ali su to nadomestile sa linije za slobodna bacanja odakle su bile precizne 24 puta iz 33 pokušaja. Najefikasnija bila je Lara Radulović sa 24 poena a Jelena Mitrović dodala je 14. Najefikasnija na meču bila je Rada Vidović koja je ubacila 28 poena ali to nije bilo dovoljno da njena ekipa stigne do trijumfa u ovom meču. Dvocifrena je bila još Nataša Pavlov sa 17 poena. 

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1880
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.