Komentara: 1
Pregleda: 7909

Košarkaši Spartaka započeli pripreme za novu sezonu

15.08.2016. u 17:43h
Izvor: Subotičke novine
Košarkaši Spartaka započeli pripreme za novu sezonu

U Muškom košarkaškom klubu "Spartak" pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije počele su u prošlog ponedeljka, 8. avgusta, a uvodni treninzi se koriste za izvođenje merenja, te upoznavanje sa planom rada.

- Svi smo na okupu od 8. avgusta, tu su igrači koji su ostali od prošle sezone, oni koji su nam se priključili u međuvremenu, ali i nekoliko momaka koji su na probi. Prve dve nedelje sigurno donose nezanimljivi rad, radimo bazu bez lopte, potom dve nedelje pozu sa loptom i to je otprilike plan za prvih mesec dana, dok se prve prijateljske utakmice mogu očekivati početkom septembra - govori Dušan Alimpijević, trener Spartaka.

U odnosu na prošlu sezonu na parketu Hale sportova više nećemo moći gledati, bar ne u dresu Spartaka, Drakulića, Kuntića, Jančikina, Jevđića, Vulića i Matovića.

- Svi ostali iz te ekipe su tu, ali su i oni na nekoj vrsti probe. Bio sam zadovoljan sa tim momcima, imaju dobni radnu etiku, dobro ponašanje, prave dobru atmosferu, imaju košarkaški kvalitet, a u okviru su našeg budžeta. No, i oni koji su ostali i oni koji su došli su na ponovnom dokazivanju od prvog do poslednjeg treninga. Ideja je svakako da do početka septembra imamo 90-95% ekipe, a da eventualno posle potražimo još jednog igrača.

Alimpijević je nagovestio da će predstojeća sezona biti sigurno teža nego prethodna.

- Više se sigurno neće ponoviti onako slaba liga kao prošle godine. Svi su izvukli pouke, ispala su tri velika imena, a pokazalo se da klubovi koji nisu dobro organizovani lako ispadaju. Očekujem da će svi krenuti u što boljem sastavu, da neće biti pravljenja ekipa tokom zime što se nekima i obilo o glavu. Verovatno će u Jadransku ligu FMP, ali nam se vraća Metalac, tu su i ekipe koje su ušle, pre svih Dinamik, jedna jaka i finansijski stabilna ekipa. Sigurno nas čeka zanimljivija sezona - dodaje Alimpijević.

Ljubitelje košarke u Subotici sigurno može da raduje i podatak da Predrag Prlja normalno radi sa ekipom. Centar Subotičana je propustio dobar deo prošle sezone zbog povrede, a kako kaže, za sada je sve u redu.

- Počeo sam redovno pripreme i za sada je sve u redu. Dobro se osećam, treninzi se korektno odvijaju i nadam se da će tako biti i dalje. Ovo je, naravno, period kojeg igrači ne vole, ali, kako imamo dobrog kondicionog trenera, nadam se da nećemo osetiti toliki napor, ali i da ćemo moći da odgovorimo izazovima u narednoj sezoni. Uželeli smo se košarke, pogotovo ja koji nisam duže igrao, i već čekamo da počnu prijateljske utakmice, a pogotovo one za bodove - ističe Prlja.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7909

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.