Komentara: 2
Pregleda: 3315

Košarkaši Spartaka ubedljivo poraženi u Kruševcu (101:77)

14.01.2017. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
Meč 13. kola Prve lige Srbije (KLS) odigran u Kruševcu pripao je domaćoj ekipi. Ekipa Dušana Alimpijevića nije odigrala na svom nivou, pre svega defanzivno pa su tako dozvolili da im protivnik ubaci čak 101 poen za 40 minuta igre.
Košarkaši Spartaka ubedljivo poraženi u Kruševcu (101:77)

U najavi gostovanja u Kruševcu iz Spartaka su isticali da će mnogo toga zavisiti od njihove odbrane, odnosno sprečavanja razvijanja igre Napretka, pogotovo što se znalo da su na svom terenu vrlo motivisani i efikasni. Nažalost "golubovi" su pali upravo u tom segmentu igre - defanzivi.

Zbog položaja na tabeli Spartak je bio blagi favorit u ovom meču. Pokazala je ekipa Dušana Alimpiijevića da je sposobna da u teškim mečevima pruži dobre partije, ali bilo je i dana kada ne ide baš sve po planu. Takav dan se desio juče u Kruševcu.

Košarkaši Spartaka ubedljivo poraženi u Kruševcu (101:77)

fotografije: FB stranica KK "Napredak"

Košarkaši Spartaka ubedljivo poraženi u Kruševcu (101:77)

Košarkaši Spartaka ubedljivo poraženi u Kruševcu (101:77)

Košarkaši Spartaka ubedljivo poraženi u Kruševcu (101:77)

Nametnuli su domaći svoj ritam od prvog minuta, Subotičani su se probudili u drugoj četvrtini i posle +5 na poluvremenu činilo se da sve ide po planu, ali katastrofalna treća deonica upropastila je sve do tada dobro urađeno. Košarkaši Napretka podržani glasnom podrškom sa tribina silovito su krenuli u napad, dobili treću četvrtinu sa +25 i sa izuzetno značajnom prednošću ušli u poslednju deonicu. Za razliku od prvog poluvremena u kojem su dali 50 poena, u nastavku "golubovi" su postigli upola manje, a primili 11 poena više. Napredak je dobio i taj deo igre pa su Subotičani na kraju mogli samo da pruže ruku i čestitaju boljem rivalu u ovom duelu.

Ekipu Napretka predvodio je sa klupe nekadašnji prvotimac Spartaka (1993-95) Oliver Popović, danas strateg kruševačkog prvoligaši.

Napredak Rubin - Spartak 101:77 (21:14, 24:37, 34:9, 22:17)

Spartak: Matić 5 (1sk, 1as), Jovišić 17 (7sk), Popović 16 (3sk, 6izg, 5as), Ljubenković 8 (6sk, 6izg, 1as), Hristov 17 (1sk), Prlja 6 (7sk, 1as), Miščević 6 (1sk, 2as), Lučić (2sk), Kuridža, Andrejević S. 2 (2sk)

Bez Nikolića, Ibitaja i Puljka, kao i za sezonu izgubljenog Lakete tim sa severa Bačke očigledno nije mogao bolje. Na sinoćnjem meču tri igrača su vukla Spartak u košgeterskom smislu (postigli zbirno 50 od 77 poena), ali defantivno to je bilo loše, što se ogleda i kroz statistiku skokova - 45/30 u korist Napretka. Subotičani su forsirali šut iz daljine, imali su 5/23, za razliku od Kruševljana koji su bili racionalniji, iz 13 pokušaja 5 puta su bili precizni.

Posle pobede nad OKK Beogradom u prvoj nedelji 2017. godine činilo se da su tronedeljna takmičarska pauza i mini pripreme dobro "uštimovali" orkestar, ali prvo otrežnjenje palo je već u narednom kolu, u Kruševcu.

Na menadžmentu ostaje da pokuša da pojača konkurenciju i dovede kvalitetna igračka rešenja kako sav proliveni znoj u dosadašnjem delu sezone ne bi bio uzaludan, a sve u cilju ulaska među 4 najbolje ekipe na kraju sezone i dobrog nastupa na završnici Kupa Radivoja Koraća.

Narednog vikenda (subota, 21. januar u 18 časova) Spartak očekuje još jedno gostovanje, u komšiluk Kruševca, duel protiv kraljevačke Sloge koju su Subotičani pobedili u 1. kolu ove sezone, koja se nalazi na deobi 10. i 12. pozicije i takođe bolje partije pruža na domaćem terenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3315

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.