Komentara: 1
Pregleda: 6100
Foto

Košarkaši Spartaka savladali Solnok (85:61)

15.09.2016. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka u pretposlednjem pripremnom meču savladali su sinoć mađarski Solnok rezultatom 85:61. Za desetak dana u Suboticu stiže Partizan.
Košarkaši Spartaka savladali Solnok (85:61)

U Hali sportova sinoć je odigrana pretposlednja kontrolna utakmica košarkaša Spartaka u kojoj su se sastali sa šampionom Mađarske, redovnim učesnikom Eurokupa, drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi, kao i regionalne ABA lige, ekipom Solnok.

Iako je u pitanju pripremna utakmica, obe ekipe su pokazale borbenu i pravo takmičarsku igru. Ono na čemu je stručni štab insistirao je disciplina u napadu i odbrana na granici faula. Spartak je imao dosta tranzicione igre, ali čini se da skok još uvek nije dovoljno kvalitetan. Rezultat svakako nije bio u prvom planu, ali treba spomenuti da je Spartak pobedio sa 85:61. Bolja igra u sve četiri deonice donela je sigurnu pobedu, ali i što je još važnije priliku da se "izmere" sa respektabilnim protivnikom.

Košarkaši Spartaka savladali Solnok (85:61)

Košarkaši Spartaka savladali Solnok (85:61)

Trener Spartaka Dušan Alimpijević je na sinoćnjoj utakmici u skladu sa prilikom dao minute kompletnoj postavi, pa su tako na parket ulazili Ljubenković, Hristov, Prlja, Puljko, Nikolić, Matić, Popović, Andrejević, Jovišić, Mišćević, Lučić i Laketa, dok je igrač sa američkog koledža Deži Ibitaj meč posmatrao sa tribina.

Spartak - Solnok 85:61
(25:18, 25:15, 13:9, 22:16)

Prvenstvo počinje prvog vikenda oktobra. Poslednju pripremnu utakmicu pred početak nove sezone u Prvoj ligi, košarkaši Spartaka odigraće u Subotici, u nedelju, 25. septembra protiv beogradskog Partizana. Meč će se igrati sa početkom u 18,30 časova, a ulaz će biti besplatan.

Košarkaši Spartaka savladali Solnok (85:61)

Košarkaši Spartaka savladali Solnok (85:61)

- "Odlična provera za nas, da vidimo gde smo u ovom momentu. U prethodnom periodu odigrali smo dva meča sa Dardom i po meni dobili nerealno visokom razlikom pa nam je Solnok bio dobar reper da vidimo gde smo zaista. Sigurno ova ubedljiva pobeda protiv Solnoka nije pravo ogledalo s  obzirom da su oni nastupili bez tri važna igrača. Sa druge strane mi imamo puno novih igrača koji su doneli novu energiju i kvalitet, ali tu su i igrači koji su ostali i koji su značajno napredovali u svojoj igri" - zaključio je Alimpijević

MKK "Spartak" je prethodnu sezonu završio na sredini tabele, na poziciji broj 8. U ligi su se pojavila neka nova imena koja će pored Spartaka pokušati da se domognu plasmana među četiri ekipe gornjeg dela. Košarkaški stručnjaci tvrde da je naša liga značajno ojačala, a to samo znači da ćemo gledati još kvalitetniju košarku.

- "Klub je spreman i organizaciono i igrački da odoli nekim željama koje su prisutne, a to je da napadnemo prva četiri mesta koja obezbeđuju mesto u Superligi Srbije i to bi obezbedilo gradu i klubu dodatnih 8 utakmica sa našim najjačim klubovima. Mislim da ćemo ove godine pružiti još bolju igru i postići još bolji rezultat nego prošle godine, i u to sam ubeđen." - rekao je Goran Banjanin, sportski direktor KK "Spartak"

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica) Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica) Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica) Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica) Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica) Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica) Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica) Košarka: Spartak - Solnok (prijateljska pripremna utakmica)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6100

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.