Komentara: 0
Pregleda: 2335
Foto

Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (72:88)

10.05.2017. u 10:46h > 16:36
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade Megaleks, ali su uveliko popravili utisak iz pređašnjeg meča protiv FMP-a, a da su imali "dužu klupu" možda su mogli i nešto više ovom. Ipak, Megaleks je u Subotici bio bolji rezultatom 88:72.
Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (72:88)

Meč 6. kola KSLS između Spartaka i Megaleksa odigran sinoć u Subotici protekao je većim delom u prednosti domaće ekipe, ali nažalost pobeda je otišla na konto gostiju koji su u poslednjoj deonici zadali završni udarac i na kraju prilično ubedljivo slavili.

Na ovom meču Spartak je bio desetkovan izostancima zbog povreda pa su tako Kesar, Hristov, Lučić i odavno povređeni Laketa meč posmatrali sa klupe.

Bolje otvaranje susreta imali su igrači Megaleksa, ali nije dugo trebalo Spartaku da uspostavi rezultatsku ravnotežu, zbije odbrambene redove i rastrči se u napadu čime je rezultatsku prednost okrenuo na svoju stranu i praktično je nije ispuštao do polovine treće četvrtine.

Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (72:88)

Sasvim korektna igra domaće ekipe u prvom poluvremenu nažalost nije se prenela u nastavak pa su se tako gosti postepeno vraćali u meč i zahvaljujuči "dužoj klupi" i učinkom više raspoloženih igrača preuzeli kontrolu nad mečom i do kraja držali na distanci Spartak.

Ni u poslednjoj četvrtini nije nedostajalo borbenosti u redovima Spartaka, nisu se predavali "golubovi" ali pitao se i Megaleks koji je do kraja iskusno uspeo da sačuva prednost i spreči domaću publiku da se raduje na kraju susreta.

Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (72:88)

Centralna figura susreta bio je Jelenić koji je postigao 26 poena od čega 19 u prvom poluvremenu, a uz njega jedini dvocifreni u domaćem sastavu bio je kapiten Nikolić sa 14 poena.

U ekipi Megaleksa čak šest igrača je bilo dvocifreno. Listu strelaca predvodio je Spasojević sa 16, Mušidi je dodao 14, Jaramaz i Novak 13, Lešić 11, dok je Rebić postigao 10 poena.

- Čestitam Megaleksu na zasluženoj pobedi, ipak se radi o iskusnom ABA-ligašu, oni iza sebe imaju  seriju jakih utakmica. Znali smo da moramo da damo više od svog maksimuma ako želimo da dobijemo ovu utakmicu, imali smo želju, pokazali smo u prvom poluvremenu da možemo da se nosimo sa njima, ali u nastavku nismo uspeli da im pariramo. Naš problem je skraćeni roster, četiri igrača su nam povređena, dva su nedavno otišla. Kod nas je takvo stanje da bez kadeta iz OKK nismo u mogućnosti ni da uradimo jedan običan trening.  - rekao je Aleksandrar Jončevski, šef struke Spartaka i dodao da je zadovoljan sam pristupom igrača, kao i da je najbitnije da je ispoštovano ono što je dogovoreno.

Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (72:88)

U narednom meču Spartak gostuje Vršcu, jedinoj ekipi koja u dosadašnjem delu Superlige nema trijumfa.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Megaleks Košarka: Spartak - Megaleks Košarka: Spartak - Megaleks Košarka: Spartak - Megaleks Košarka: Spartak - Megaleks Košarka: Spartak - Megaleks Košarka: Spartak - Megaleks Košarka: Spartak - Megaleks
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2335
Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.