Komentara: 39
Pregleda: 6083
Foto

Košarkaši Spartaka namučili Partizan (75:82)

03.05.2017. u 21:11h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade Partizan iako su na poluvremenu vodili +9. Ekipe su na polovini meča zamenile uloge pa je tako Partizan totalno preokrenuo i rutinski do kraja sačuvao prednost, iako se domaći nisu nijednog trenutka predavali.
Košarkaši Spartaka namučili Partizan (75:82)

Poveli su gosti 6:0, prve poene za Spartak postigao je Fekete. Kesar je vezao 7 poena i prišao je Spartak na 9:11. Agresivnom odbranom domaći su kvarili akcije Partizana i iz tranzicije stvarali dobre prilike, iz kojih su većinom i bili precizni. Posle 7 minuta meča Spartak je imao 11:13. Trojkom Jelenića domaći su poveli 14:13, a zatim posle nove odbrane prednost je otišla na +3. Plavo-beli su u poslednja dva minuta zadominirali terenom, zbunili protivnike i završili prvu četvrtinu rezultatom 23:17.

Drugu deonicu otvara Jovišić svojom prvom trojkom za 26:17. Početkom druge četvrtine u Halu je ušla manja grupa Partizanovih navijača. Nastavili su domaći u istom ritmu sa kraja prve četvrtine i vrlo brzo Spartak je imao dvocifrenu prednost (28:18). Partizan je posle par minuta ušao u bonus pa je Spartak sa linije slobodnih bacanja u ranoj fazi koristi lako da ubacuje.

Košarkaši Spartaka namučili Partizan (75:82)

Trojkom Kesara Spartak je otišao na +14, gosti su bili totalno pogubljeni u prvih 15 minuta meča. Odlična rola Kesara u drugoj četvrtini, vezao je pet poena i naterao gostujućeg trenera da zatraži novi tajmaut pri rezultatu 45:28. Beograđani su nakon tajmauta vezali 8 poena za manje od dva minuta i prišli na -9. Odigrao je Spartak strpljivo do kraja, smireno i sa +9 ušao u drugo poluvreme.

Spartak ponovo trojkom otvara četvrtinu, ovaj put to je bio Nikolić sa svojim prvim uspešnim šutem van reketa. Gosti nisu uspevali da nađu rešenje za Spartakovu čvrstu odbranu i to ih je činilo vrlo nervoznim, pa su tako trener Džikić i reprezenatativac Birčević dobili po tehničku u razmaku od dva minuta, dok su neki drugi bili na ivici da prođu slično. Igrači Parizana dobili su preko potrebnu energiju, agresivnos je urodila plodom i trojkom Marinkovića gosti su posle velike serije totalno preokrenuli rezultat, koji je na tri minuta do krja treće četvrtine glasio 55:57.  Na kratko Jelenić trojkom vraća prednost Spartaku, ali već u sledećem napadu Birčević uzvraća. Sve ono što nije polazilo za rukom crno-belima vratilo im se u trećoj četvrtini, od odbrane pa do pouzdanog šuta. U poslednjem minutu u tri napada vezali su tri trojke i otišli na +7 (61:68)

Poslednja deonica počela je žetoko na obe strane. Partizan je ušao sa prednošću od 7 poena, do koje je došao posle velikog preokreta, ali nije se Spartak predavao. Držali su "golubovi" korak, ali iz minuta u minut do izražaja je sve više dolazilo iskustvo gostiju, kao i individualni kvalitet. Na pet minuta do kraja meča Beograđani su prvi put u ovom duelu stigli do dvocifrene prednosti (69:79). Duža klupa gostiju, iskustvo i na kraju krajeva individualni kvalitet presudili su ovaj meč i Spartak kada se sve sabere nema za čime da žali, iako će sigurno ostati razmišljane, šta da je...

Spartak - Partizan 75:82 (23:17, 24:19, 14:32, 14:14)

Spartak: Matić 2, Jovišić 7 (9 sk), Prlja, Nikolić 3 (7 as), Kesar 25, Tresač 3, Miščević 10 (6 sk), Jelenić 21, Lučić, Kuridža, Fekete 4.

Partizan: Ratkovica 15, Vrabac 7 (7 sk), Marinković 5, Tanasković, Majstorović 6, Birčević 21 (9 sk), Koprivica, Andrić 6, Pot 16, Karahodžić, Luković 3, Gordon 3.

Meč u Hali sportova posmatralo je oko 700 gledalaca.

Košarkaši Spartaka namučili Partizan (75:82)

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 6083
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.