Komentara: 0
Pregleda: 1340
Foto

Košarka (Ž): Spartak poražen od Novosadske ŽKA (72:84)

01.11.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U 7. kolu Prve lige za košarkašice Spartak je dočekao Novosadsku ŽKA. Gošće su pobedile rezultatom 84:72.
Košarka (Ž): Spartak poražen od Novosadske ŽKA (72:84)

Lošiji start za domaću ekipu odneo je danak u poenterskom učinku, ispostavilo se posle i na čitav tok meča. Puno tehničkih grešaka, izgubljenih napada, bez prave energije i pristupa - nisu Subotičanke imale sigurnost, što su Novosađanke znale da iskoriste da izgrade vrlo lepu prednost za njih.

Druga deonica je donela i promene u igri i pristupu mlade ekipe Spartaka, nešto manje se grešilo, a čvršća odbrana je dala rezultat. "Golubice" su rešile taj deo igre u svoju korist sa tri poena razlike, ali su bile još mnogo poena u zaostatku i bilo je jasno da će biti potrebno još mnogo truda da se uloži da bi se ponadali povratku u meč.

Košarka (Ž): Spartak poražen od Novosadske ŽKA (72:84)

Početak drugog poluvremena nagovestio je da bi stvari mogle radikalno da se promene. Subotičanke su ušle sa mnogo više energije, agresivnije i srčanije, što je gošće prilično iznenadilo, nateralo na paniku i u nekoliko minuta susret ponovo učinile interesantnim. Ipak, nije drugo trebalo Novosađankama da se konsoliduju, da učine da dosadašnji trud ne ode niz vodu i u tome su uspele - odbile su nalet "golubica" i ponovo preuzele kontrolu nad mečom.

Da nije bilo loše prve deonice ovaj meč je mogao da ode u totalno drugom pravcu, ali jurnjava za rezultatom, koja je nastavljena i u četvrtoj četvrtini, nije donela neke značajnije promene i Novosađanke su ipak zasluženo trijumfovale, a "golubice" su propustile priliku da upišu prvu ovosezonsku pobedu i u dobrom raspoloženju dočekaju naredni duel, gostovanje u Kragujevcu protiv ekipe koja takođe još uvek nije okusila slast pobede.

Košarka (Ž): Spartak poražen od Novosadske ŽKA (72:84)

Najefikasnija u redovima Spartaka ponovo je bila Antoneta Tompson, ovaj put sa 33 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Daleko iza nje po učinku bila je Tijana Ninković sa 13 poena, skokom i dve asistencije.

Spartak - Novosadska ŽKA 72:84 (7:22, 22:19, 17:18, 26:25)

Spartak: Ninković 13, Pavlović 2, Kovačević 4, D. Tompson 8, A. Tompson 33, Dunđerski 10, Marković, Krnjajski, Petrekanić, Vidaković-Hađnađ, Savković, Vitomir 2

Košarka (Ž): Spartak poražen od Novosadske ŽKA (72:84)

Izvor: Subotica.com
Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA Košarka (Ž): Spartak - Novosadska ŽKA
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1340
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.