Komentara: 3
Pregleda: 1994
Foto

Košarka: "Stotka" Spartaka za nastavak trijumfalne serije

30.11.2023. u 09:47h
Izvor: Subotica.com
Sedam pobeda u nizu ostvario je Spartak u proteklih mesec dana a priliku da isti nastavi imaće u subotu, pred svojim navijačima, protiv Radničkog iz Kragujevca
Košarka: "Stotka" Spartaka za nastavak trijumfalne serije

Viđena je odlična utakmica, posebno u prvih 20 minuta. Igralo se brzo, dinamično, bez mnogo tapkanja lopte. Gosti su posustali pred kraj druge deonice kada je Spartak imao plus 11 (43:32), ali je u samom finišu Joker zahvaljujući odličnom Kapetanoviću uspostavio rezultatsku ravnotežu (42:45).

Nastavak je doneo nešto manje uzbuđenja, Subotičani su iskusno koristili pukotine u reketu Somboraca koji su bili oslabljeni neigranjem američkih igrača. Konačnih plus 20 je i najveća razlika koju je jedna ekipa imala na utakmici.

Košarka: "Stotka" Spartaka za nastavak trijumfalne serije

Kod Spartaka najveći poenterski doprinos dao je Bojić sa 23 poena, Cerovina ga je pratio sa 14, Kutlešić i SOkolović su dodali po 10.

Spartak Office shoes - Joker 104:84
(26:23, 19:19, 27:19, 32:23)

Spartak: Cerovina 14, Cvetković 9 (7 asistencija), Stepanović 6 (5 skokova), Milijašević 3, Kutlešić 10, Milisavljević 8 (5 asistencija), Radosavljević 8 (10 skokova) , Bojić 23 (5 skokova), Medarević 9, Sokolović 10, Nagulić, Barna 4.

Trener gostiju, Željko Lukajić, ocenio je da je Spartak jači, sa boljim rosterom, i da je svesno ostavio van tima dvojicu rovitih Amerikanaca. Poželeo je sreću svom bivšem klubu, i smatra da Spartak može u slučaju uspeha u ABA-2 ligi da se izbori za plasman u ABA-1 ligu.

- Ja se zalažem za sport. Nisam za ključ kao što je bilo u bivšoj državi. Kvalitet treba da se ispoštuje, zašto ostaje nešto što nema kvalitet. Neka dva tima iz ABA 2  uđu u ABA 1 iz koje bi trebalo da ispadnu dve ekipe. To bi bilo u duhu sporta - rekao je Lukajić.

Košarka: "Stotka" Spartaka za nastavak trijumfalne serijePrvotimac Spartaka, Aleksandar Sokolović je rekao da je ostvaren lep rezultat, ali da ima još dosta toga da se popravlja.

Trener Spartaka Vladimir Jovanović se zahvalio publici na prisustvu i poželeo da ih bude još više u narednim mečevima.

- Bila je dobra energija, bilo je i grešaka, previše lakih poena smo primili, ali se videla želja kod igrača - kratko je rekao šef struke Spartaka.

U subotu, 2. decembra 11. kolu KLS Spartak dočekuje Radnički iz Kragujevca, koji trenutno deli  lidersku poziciju na tabeli sa ekipom Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak Office shoes - Joker Košarka: Spartak Office shoes - Joker Košarka: Spartak Office shoes - Joker Košarka: Spartak Office shoes - Joker Košarka: Spartak Office shoes - Joker Košarka: Spartak Office shoes - Joker Košarka: Spartak Office shoes - Joker Košarka: Spartak Office shoes - Joker
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1994
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

košarkaška liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.