Komentara: 6
Pregleda: 3396
Foto

Košarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 ligu

21.03.2023. u 09:57h
Izvor: Subotica.com
Spartak je pobedio ZLatibor rezultatom 92:91, u meču prepunom uzbudljivih trenutaka, gde je košarkaška publika u Subotici ali i putem malih ekrana mogla da gleda jedan kvalitetan okršaj dva po svemu sudeći najjača tima u KLS-u. Po proceni organizatora sinoć je u Hali sportova bilo prisutno oko 3.000 posetilaca.
Košarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 ligu

Košarkaši Spartaka slavili su u 26. kolu KLS nakon što su u izuzetno uzbudljivoj završnici savladali Zlatibor sa pola koša razlike. U nekoliko navrata domaćin  domaćin je imao i +13, ali iskustvo i neosporan kvalitet gostiju došli su do izražaja u samoj završnici pa je u poslednjim sekundama visila i pobeda u vazduhu.

Pored pobede za skoro pa sigurnu drugu poziciju, Spartaku je trebalo šest poena plusa za poziciju broj 1. Ipak, velika pobeda, odlična utakmica na obe strane ali ostaje i žal za propuštenom prilikom da se učini više.

Košarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 ligu

HALA PUNA KAO NIKAD PRE! - Domaćin je za kratko vreme uspeo da animira košarkašku javnost i ljubitelje sporta da prepozna ovaj meč kao jedan od ključnih za dalji razvoj sezone i ostvarenje takmičarskih ciljeva koji su najdirektnije vezani i za dalji sportski prosperitet Kluba i vraćanje Subotice na košarkašku mapu. Sinoć je bila tako jaka atmosfera da se dugogodišnji Hale sportova ne sećaju da je ovako interesovanje za jedan sport bilo među Subotičanima. Brojnost, energija i sportski naboj osetili su se na svakom koraku naše hale. Na kraju euforični i emotivno ispražnjeni, u najvećem broju zadovoljni posetioci glasno su ovacijama pozdravili domaće košarkaše, koji su im se zahvalili na izuzetnoj podršci koja ih je nosila tokom čitavog meča.

Gosti su agresivno krenuli od prvog podbacivanja, ali Spartak je držao korak, polako rastao i u trećem minutu druge četvrtitne po prvi put poveo. Žustor je bilo pod oba koša, gosti su rešetali dalekometnom artiljerijom, činilo se da Spartak tu na može da parira, ali malo po malo domaćin je nalazio način, nošen frenetičnom podrškom sa tribina. U drugom poluvremenu Spartak podiže tempo, gostima ponestalo precizne municije, odlazi na +16. Činilo se da Spartak nezaustavljivo ide u ubedljivu pobedu, da je Zlatibor podlegao atmosferi i da je ovo Spartakova noć.

Bolno otrežnjenje, usledilo je u poslednjih 5 minuta meča kada je iskusni Zlatibor ponovo iskoristio svoje prednosti, iskoristio i Spartakove poklone, pa je susret od prilično izvesne ušao u izuzetno neizvesnu završnicu. Na 10 sekundi do kraja Spartak vraća rezultat na svoju stranu, a gosti iz Čajetine ne koriste svoj poslednji napad za veliko slavlje među domaćim navijačima.

Košarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 ligu

Spartak Office shoes - Zlatibor 92:91
(28:35, 28:10, 16:25, 20:21)

Spartak: Hardi 8, Jugović 7, Ilkić, Prlja 9, Dodić, Milisavljević 4, Gazibegović 2, Bojić 18, Danilović 12, Cvetinović 6, Sokolović 21, Barna 5.

Zlatibor: Votson 14, Protić 11, Čabrilo, Starovlah 11, Đuran 2, Grubelić 10, Đukanović 22, Joksimović 2, Ponjavić 3, Čorbić, M. Tejić 16, B. Tejić.

Košarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 ligu

Na konferenciji za medije kapiteni i šefovi struka oba tima istakli su fantastičan sportski ambijent koji je uvelikoj meri učinio ovaj derbi veličanstvenim. Kapiten Spartaka, Predrag Prlja u Subotici je odrastao i stasao kao igrač, ali ovakav ambijent ne pamti.

Košarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 liguKošarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 ligu

- Zahvaljujem se našoj publici koja je došla u neverovatnom broju. Ne pamtim da sam ikada video ovako popunjenu Halu sportova i u ime kluba, igrača i svoje ime da se zahvalim jer su nam davali podršku tokom čitavog meča i bili vetar u leđa - otvoreno će Prlja. - Pobedili smo ekipu koja je veći deo sezone provela na čelu tabele, trebala nam je pobeda od šest poena kako bi bili bolji u međusobnom odnosu. Propustili smo ovu priliku ali imamo prilike za popravni, u tom slučaju moramo minimalno da pobedimo sve (četiri) utakmice do kraja i da se nadamo kiksu Zlatibora. Čestitam ekipi iz Čajetine na muškoj utakmici, pošteno, kako igraju cele sezone. Imamo svoj plan, idemo do kraja na maksimum pobeda.

Kao i ostali učesnici konferencije za medije i domaći trener, Željko Lukajić, počeo je sa komplimentima domaćoj publici i klubu koji je mnogo uložio da obezbedi odlične uslove za ovako veliki broj posetilaca.

Košarka: Spartak u prepunoj Hali sportova savladao Zlatibor, nastavlja se borba za šampionsku titulu i ABA-2 ligu- Bilo je lepo večeras, ponosan sam na ovaku predstavu u kojoj smo učestvovali. Ovo je dokaz da su ljudi u klubu na pravom putu i da su napravili jednu divnu priču i da vraćaju Spartak gde mu je mesto - istakao je Lukajić. - Pobedili smo, ostaje žal što nismo uspeli da izguramo tu razliku, ali treba biti realan da smo u prvom delu sezone bili daleko od ovih ambicija koje danas izgledaju sasvim realno. Potrudićemo se da ne kiksnemo u naredna četiri meča. Očekivali smo težak meč, naspram seb e smo imali jednu iskustvu i kvalitetnu ekipu koja igra na visokom nivou, počeli su sa nestvarnim procentima ali pojačali smo odbranu, promenili pristup i došli smo u priliku da mi budemo ti koji kontrolišu utakmicu. Raznovrsnost u igri i individualni kvalitet nosećih igrača Zlatibora, pritisli su nas i učinili meč rezultatski uzbudljivim. Region je (putem TV prenosa) video jednu dobru košarkašku predstavu i šta Subotica ima da ponudi, kao i da Srbija dobija još jedan ozbiljan klub. Ne mogu mojim igračima ništa da zamerim, grešaka je bilo kao što ih ima uvek, ali kod svakog sam video želju, posvećenost i negovanje zajedništva. Čestitam ekipi na pobedi, ovo je bila utakmica koja može da nam da dodatnu dozu samopouzdanja i da pokušamo da odigramo još bolje.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23) Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23) Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23) Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23) Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23) Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23) Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23) Košarka: Spartak - Zlatibor (26. kolo KLS 2022/23)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 3396
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.