Komentara: 2
Pregleda: 1491

Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost

23.02.2018. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Samopouzdanje, optimizam i dobra atmosfera vratili se u redove Košarkaškog kluba "Spartak". Posle teškog perioda opterećenog povredama i nekim neočekivano lošim izdanjima, Spartak ponovo igra dobru košarku i beleži očekivane rezultate. U nedelju naredni rival je Mladost.
Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost

Košarkaši Spartaka neće imati mnogo vremena za predah s obzirom da već za dva dana igraju novi meč u KLS. Posle pobede nad Dunavom, a pre toga i slavlja nad Beovukom, "golubovi" će za narednog protivnika imati Mladost iz Zemuna.

U najavi tog meča govorili su šef struke Dragoljub Vidačić i prvotimac Dejan Pejić. Dve pobede u nizu vratile su pozitivnu i pre svega optimističku atmosferu u tim, nova pojačanja su se za kratko vreme dobro uklopila u sistem, a i stanje sa povredama je dosta povoljnije.

Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost

- Oseti se bolja atmosfera zahvaljujući ove dve povrede, ali nema vremena za mnogo opuštanja, dolazim nam vrlo napadački talentovana ekipa, koja je taktički, rekao bih, najnezgodnija u ovoj ligi jer je sastavljena od igrača koji dugi niz godina igraju seniorsku košarku, tako da moramo dati svoj maksimum kako bismo bili u prilici da susret rešimo u svoju korist - ističe Vidačić

Na meču protiv Dunava debitovao je mladi Vuk Karadžić (8 poena, 3 skoka i asistencija) i za njega Vidačić ima reči hvale, navodeći da se za kratko vreme prilagodio sistemu i da od njega očekuje još veći doprinos, nadamo se pobedama Spartaka.

- Vuk je već u prvom meču pokazao da možemo računati na njega, on ima igračke kvalitete taman onakve kakvi nama trebaju, s obzirom na povredu Hristova, kada se malo fizički podigne i bude imao više minuta sa ekipom očekujemo da će pružati sve bolje partije - dodao je šef struke Spartaka

Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost

Prvotimac Spartaka, Dejan Pejić, ističe kako se vratila dobra atmosfera, da igrači dobro treniraju, te da očekuje da se pobednički niz nastavi.

- Vratili smo se malo u pobednički niz, što stvarno raduje, to se oseti i na treningu. Zadnjih mesec dana treniramo dobro i sve za sada ide super. Sa Mladosti igramo u nedelju, isti smo na tabeli, borimo se za Superligu, idemo na pobedu, nema šta! - rekao je 24-godišnji bek šuter

Što se tiče povređenih, Hristov se oporavlja, Mišćević takođe lakše trenira, a Tanasković će kako stvari stoje biti na poštedi desetak dana kako bi sanirao lakšu povredu kolena koja ga neko vreme muči, a nije se stigao opraviti se jer je protekle sedmice igrao za Partizan mečeve završnice nacionalnog Kupa, što je prolongiralo njegov oporavak.

Meč se igra u nedelju od 18 časova. Vidačić i Pejić pozvali su publiku da im budu vetar u leđa u nedeljnom okršaju protiv Mladosti i da se zajedno još jednom raduju na kraju meča.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1491
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

dragoljub vidačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.