Komentara: 2
Pregleda: 1303
Foto

Košarka: Spartak savladao Mladost (90:80)

01.02.2023. u 09:27h
Izvor: Subotica.com
U meču 20. kola KLS Spartak je dočekao i savladao Mladost iz Zemuna pred oko 700 gledalaca u pravom sportskom ambijentu koji su upotpunili navijači "Marinci".
Košarka: Spartak savladao Mladost (90:80)

Domaći košarkaši počeli su čvrsto, ali gosti nisu podlegli sjajnoj atmosferi koja je stizala sa tribina i pritisku koji je nametnuo Spartak, štaviše lepo su parirali i već u prvim minutima nagovestili kakva borba nas čeka do kraja. Ipak, "golubovi" su se dobro spremili za ovaj susret, timska igra, nešto slabija odbrana ali sigurnost u realizaciji doneli su domaćoj ekipu lepu početnu prednost, koju su održali i u drugoj deonici, iako je tada otpor Zemunaca bio nešto jači.

Nastavili su domaći u odličnom ritmu, igra se sve bolje razvijala, sve je išlo na vodenicu "golubova" do poslednjih nekoliko minuta ove treće deonice u kojoj je jakim presingom gostujući tim značajno ubažio zaostatak, Spartak je odigrao nesigurno, ali ipak dovoljno koncentrisano da ne prospe sve do tada zasluženo.

Gosti su u nanjušili da mogu nešto više da učine, pa se borba vodila praktično do poslednjih sekundi. Spartak je iskoristio svoje iskustvo i uspešno priveo meč kraju u svoju korist, za nastavak serije i dobro raspoloženje u susret Kupu Radivoja Koraća (15-18. februar).

Košarka: Spartak savladao Mladost (90:80)Košarka: Spartak savladao Mladost (90:80)

U međuvremenu "golubove" očekuju još dva prvenstvena okršaja. Subotičani u narednom kolu putuju u Lazarevac, a zatim dočekuju Vršac.

Spartak - Mladost 90:80
(27:21, 23:21, 17:22, 23:16)

Spartak: Hardi 10, Jugović 12, Ilkić 3, Prlja 8, Dodić, Čičić, Milisavljević 9, Gazibegović, Bojić 15, Sokolović 11, Popović, Barna 22.

Kapiten Spartaka, Predrag Prlja, bio je očekivano zadovoljan posle pobede nad Mladošću, pohvalivši goste za otvorenu igru i prikazanu lepotu košarke.

Košarka: Spartak savladao Mladost (90:80)

- Očekivali smo tešku i neizvesnu utakmicu, takvu smo i dobili, Oni neguju stil brze i agresivne košarke sa puno tranzicije. Prvo poluvreme smo odigrali korektno, u trećoj četvrtini smo dobacili do +16, a onda su nas pritisli presingom, nismo dobro reagovali na to, bili smo brzopleti i pravili nepotrebne greške. Kada se sve svede uspeli smo do kraja da sačuvamo prednost i u neizvesnoj završnici dođemo do pobede. Čestitam momcima iz Mladosti na fer i korektnoj borbi, a posebno se zahvaljujem publici koja je napravila odličnu atmosferu - zaključio je Prlja.

I šef struke Spartaka, Željko Lukajić, zadovoljan je pre svega pobedom, ali i u najvećoj meri i pristupu koji su pokazali njegovi puleni, uz "crne rupe" koje nekada zasene sve ono dobro učinjeno. Ipak, utisak je da sve ide u dobrom pravcu, a da se greške, kao i inače, ispravljaju u hodu, na treninzima, a onda i primenjeno u borbi za bodove.

Košarka: Spartak savladao Mladost (90:80)

Sve je bilo dobro do te treće četvrtine kada smo ih pustili da odigraju njihovu igru sa puno trčanja. Imali smo jedan prazan hod, naše "žute minute" što su gosti iskoristili da se rezultatski primaknu. To je problem na koji se stalno vraćamo, desi se momenat kada niko ne želi da preuzme odgovornost da povuče ekipu. Moramo hrabrije da reagujemo na pokušaje protivnika da nam parira. Vidi se zalaganje, odbrana nam je danas sasvim zadovoljavajuća, ali moramo da se aktiviramo i u napadu, da sa više samopouzdanja završavamo napade - istakao je Lukajić. - Dok sam ovde, to vam obećavam, tim koji vodim neće igrati mekano i neću dozvoliti da im nikada ne bude svejedno da li pobeđuju ili gube. To je naša obaveza prema svim ovim ljudima koji nas podržavaju i ukazuju nam poverenje.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Mladost Košarka: Spartak - Mladost Košarka: Spartak - Mladost Košarka: Spartak - Mladost Košarka: Spartak - Mladost Košarka: Spartak - Mladost Košarka: Spartak - Mladost Košarka: Spartak - Mladost
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1303
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.