Komentara: 5
Pregleda: 1845

Košarka: Spartak savladao Metalac u Valjevu (98:102)

28.10.2018. u 10:40h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka zabeležili su i drugu ovosezonsku pobedu nakon gostovanja Metalcu. Subotičani su bili bolji protivnik veći deo susreta i sasvim zasluženo slavili, iako i na ovom meču nije moglo bez drame.
Košarka: Spartak savladao Metalac u Valjevu (98:102)

I pored brojnih kadrovskih problema šef struke Saprtaka nije pokušavao da stvori alibi pred gostovanje u Valjevu, isticao je da je svestan da njegova ekipa fizički, zbog brojnih izostanaka uzrokovanim bolestima, ne odlazi na megdan Metalcu potpuno spremna, ali da će ekipa pokušati da izvuče svoj maksimum i pokuša da reši susret u svoju korist.

Kao što se da i naslutiti po rezultatu, ovaj meč nije bio odbrambeno agilan, zabeležićemo da je Spartak prvi put ove sezone prešao "stotku" u ubačenim poenima, ali i zamalo u primljenim. Ipak, pobeda i dva važna boda daju određeno zadovoljstvo jer plan je, što se ambicija u ovom meču tiče, ispunjen.

Iako je ekipa bila "rovita", strateg "golubova" je imao veći broj raspoloženih igrača pa tako konstatujemo da je devet igrača sinoć poentiralo, čak petorica su bila dvocifrena, a skakačka nadmoć Subotičana ogledava se u odnosu 29/47 (skokova) u korist Spartaka.

Najveća prednost za Spartak u ovom susretu bila je +16 na početku treće četvrtine, ali domaća ekipa nije posustajala, bodrena sa oko pet stotina Valjevčana. Metalac je bolje odigrao poslednju deonicu, ali Subotičani su u odsudnim momentima odigrali pametno i strpljivo te ipak sačuvali veliku prednost za nova dva boda.

Ekipu je kao i u ranijim mečevima svojim učinkom pod oba koša predvodio odlični Čampara koji je ubacio 24 poena uz 5 skokova i u tandemu sa Bukumanjom odlično je zatvorio reket. Barna je ponovo bio vrlo koristan (16 poena, 11 skokova i  8 asistencija). Beleže se i prve minute posle povrataka iz povrede za Igrutinovića.

Metalac - Spartak 98:102
(21:21, 21:25, 21:26, 35:30)

Metalac: Stamenić 7, Turbić, Mikulić 9, Đukanović 20 (6as), Ranković, Vasić 16 (8as), Stefanović, Đuković 9 (6sk), Nikčević, Pavlović, Nerandžić 8, Dojl 19.

Spartak: Vilijams 12, Igrutinović 12 (8sk, 7as), Bakumanja 8 (10sk), S. Gazibegović 3, Lučić 9, Urošević, Čampara 24, Petrov 6, Кojić, V. Gazibegović, Кuridža 12, Barna 16 (11sk, 8as)

Strateg "golubova" bio je zadovoljan osvojenim poenima, ali ne i nekim segementima u igri, među kojima svakako odskaču 23 izgubljene lopte.

- Zadovoljan sam zbog trijumfa. I pored toga što sam govorio igračima da ni 16 poena prednosti četiri do pet minuta pre kraja nije dovoljno za trijumf malo je falilo da prokockamo tu prednost. Znali smo da će bekovi Metalca biti agresivni i napadački raspoloženi, ali opet to nije opravdanje za čak 23 izgubljene lopte. Na drugoj strani zadovoljan sam skokovima, ne samo na ovoj već i na ostalim susretima od starta sezone. Naš cilj u ovom prvenstvu je opstanak, pa sada idemo od utakmice do utakmice. Fali nam i dalje plej Nikolić, ali će nova uloga značiti i mladom Barni za nastavak karijere - rekao je Slobodan Ljubotina, trener Spartaka

Posle četiri odigrana meča u novoj sezoni prvoligaš iz Subotice ima po dve pobede i poraza. U narednom kolu Spartak će biti domaćin OKK Beogradu, a taj meč je na rasporedu 3. novembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1845
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.