Komentara: 0
Pregleda: 1733
Video
Foto

Košarka: Spartak savladao Metalac (92:87)

27.03.2018. u 12:54h
Izvor: TV Subotica
Spartak je savladao Metalac iz Valjeva rezultatom 92-87 u okviru 24. kola Košarkaške lige Srbije. Subotičani su stigli do desetog trijumfa u sezoni preciznim šutevima za tri poena i mirnim izvođenjem slobodnih bacanja u završnici utakmice.
Košarka: Spartak savladao Metalac (92:87)

Bolje su počeli gosti koji su u prvoj deonici stizali do poena iz reketa preko razigranog Kaplanovića dok je Đukan Đukanović pravovremenim dodavanjima pronalazio saigrače i pogađao za poludistance. Plavo beli su, istovremeno, tražili rešenja šutem za tri poena ali nisu bili dovoljno precizni pa su gosti po isteku prve četvrtine vodili rezultatom 19-22.

Nikola Lučić je otvorio drugu deonicu pogodkom nakon ofanzivnog skoka a pošto je iskoristio dodatno slobodno bacanje domaći su izjednačili. Usledila je trojka Kojovića za prednost, koja je u sedamnaestom minutu dostigla sedam poena. Valjevčani su se vratili poenima Vasića i iskusnog Krstovića pa se na odmor otišlo pri rezultattu 45-45.

Košarka: Spartak savladao Metalac (92:87)

U trećoj četvrtini gledali smo izjednačenu borbu sve do 27. minuta kada su gosti uspeli da stignu do osetnije prednosti pošto je Stamenić pogodio trojku za 58-64. Usledila je serija plavo belih od devet vezanih poena za preokret i najavu bolje igre u poslednjih deset minuta.

Već na strartu četvrte deonice Krstović je pogodio trojku i izjednačio. Gosti su ubrzo poveli i tako je bilo do 34. minuta kada je trener Spartaka, Dragoljub Vidačić, vratio na teren Nikolu Hristova što je, kako se ispostavilo, bilo ključno za konačan ishod meča. Odlični bek subotičke ekipe je postigao dve brze trojke, vratio svom timu plus četiri i naterao trenera gostiju da zatraži tajm aut. Igrači Metalca su odgovorili nakon pauze a Kaplanović je pet minuta pre kraja poravnao rezultat. Usledili su važni poeni Vanje Gazibegovića nakon ofanzivnog skoka i verovatno, ključna trojka Nikole Hristova kojom je Spartak dva minuta pre kraja stigao do nove prednosti od pet poena.

Košarka: Spartak savladao Metalac (92:87)

Ta razlika ostala je na snazi do poslednjeg zvuka sirene pošto su Nikolić i Hristov bili precizni sa linije za slobodna bacanja i Spartak je zasluženo slavio.

Spartak – Metalac 92:87 (19:22, 26:23, 22:19, 25:23)

Spartak: Nikolić 15, Sladoje 6 (5 sk), V. Gazibegović 8 (8 sk), Barna 5 (4 sk, 4 as), Karadžić 10, Hristov 22 (7-4 za tri), S. Gazibegović 4, Lučić 12 (7 sk), Kojović 10 (5 sk), Kuridža.

Metalac: Krstović 11 (6 as, 4 iz), A. Vasić 6 (5 as), Marojević 9 (5 sk), Stamenić 15 (4 sk), Đukanović 23 (7 sk, 4 as), Čolović, Turbić, Mikulić, Kaplanović 20 (5 sk), D. Vasić, Pavlović.

Timska statistika bila je prilično izjednačena, ipak, nešto bolji šut iz igre, uz manje izgubljenih lopti i sedam skokova više, bili su dovoljni za trijumf Spartaka nad favorizovanim protivnikom.

Pomenuti Nikola Hristov je vodio plavo bele sa 22 poena, pogodivši četiri trojke iz sedam pokušaja, većinu u drugom poluvremenu. Pratio ga je kapiten Miloš Nikolić sa 15 poena, Nikola Lučić je dodao 12 a dvocifreni su bili još Lazar Kojović i Filip Barna koji su postigli po 10. U poraženom taboru istakli su se Đukan Đukanović sa 23 poena i Đorđe Kaplanović koji je ubacio 20.

Spartak u narednom kolu dočekuje novosadsku Vojvodinu i to će biti poslednji meč Subotičana pred domaćom publikom u ovoj sezoni. 

Poslušajte izjave posle meča:

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1733

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.