Komentara: 21
Pregleda: 1673

Košarka: Spartak prekinuo negativan niz, Dunav poklekao u Subotici (91:71)

07.01.2023. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka zabeležili su desetu prvenstvenu pobedu. Prekidu niza od tri uzastopna poraza najviše je doprinela odlična igra u odbrani domaće ekipe. Subotičani već u sredu igraju važan meč koji može da obezbedi plasman na Kup Radivoja Koraća.
Košarka: Spartak prekinuo negativan niz, Dunav poklekao u Subotici (91:71)
Foto: Ilustracija, arhiva

Iako su imali značajan zaostatak u prvoj deonici meča (13:28), Subotičani su  iz četvrtine u četvrtinu pojačavali stepen agresivnosti i u 25. minutu poveli sa 52:50. Na kraju treće deonice bilo je 63:56 za Spartak. Do kraja meča gosti koji su ostali bez Stevanovića, koji se povredio, nisu imali rešenja za raznovrsnu napadačku igru Spartaka.

Spartak Office shoes - Dunav 91:71
(15:28, 28:18, 20:10, 28:15)

Spartak: Hardi 13, Jugović, Ilkić, Prlja 4, Dodić, MIlisavljević 23 (9 skokova), Šarenac, Gazibegović 4, Bojić 11, Danilović 16, Sokolović 12, Barna 8.

Na konferenciji za novinare govorili su kapiten Predrag Prlja i trener Željko Lukajić.

- Teška utakmica za nas posle tri vezana poraza. Videla se nesigurnost u prvoj četvrtini, drugu smo odigrali korektno, a igra u drugom poluvremena je neki reper kako treba da igramo u nastavku sezone - ocenio je Prlja.

Trener Lukajić je konstatovao da su njegovi igrači u meč krenuli srcem.

- U prvom poluvremenu smo imali 7 grešaka, ali su one bile više plod nespretnih, nesrećnih okolnosti. Igrači Dunava su pogađali nestvarne trojke sa 9 metara, rekao sam igračima da one (trojke - prim. aut.) idu na moju dušu - objasnio je Lukajić. - Imamo dosta nedostataka u igri, moramo da popravimo linije trčanja, u ovako jakoj odbrani svaki laki poen puno znači u teškoj utakmici. Potrebno je zadržati ovaj angažman, imamo širinu klupe, malo nas je poremetio veliki broj faulova, od PJ Hardija, malo se ti Amerikanci čuvaju u odbrani, dok se  ja budem pitao to nikome  neću dozvoliti. Iz odbrane se prepoznaje karakter. Publika nam je bitna, ne smemo da je varamo, ona će nam pomoći i kada ne budemo imali sreće.

Već u sredu, 11. januara od 19 časova, na programu je meč domaćeg Kupa protiv OKK Beograda u kojem Spartak traži prolaz na završnicu i plasman među osam najboljih ekipa u Srbiji (Kup Radivoja Koraća).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 1673
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.