Komentara: 17
Pregleda: 1988

Košarka: Spartak poražen od OKK Beograda (72:91)

14.01.2018. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
Na startu drugog dela sezone Spartak je dočekao i zabeležio poraz od odlične ekipe OKK Beograda, koja je i u njihovom prvom meču pokazala da ima kvalitet za velika dela.
Košarka: Spartak poražen od OKK Beograda (72:91)

Ekipa Dragoljuba Vidačića imala je vrlo lošu prvu deonicu, olako su dopustili gostima da se razigraju i nametnu svoj ritam i već u prvoj deonici naprave značajnu prednost, koju ispostavilo se Spartak nije mogao da sustigne do kraja susreta.

Posle prve deonice u kojoj Spartak nije imao ni odbranu ni napada, u narednoj domaći su zaigrali čvršće u odbrani i strpljivije u napadu, što je nagoveštavalo oporavak i povratak u meč, međutim sa druge strane "golubovi" su imali odlično raspoložene i uigrane goste koji su odbijali svaki pokušaj Subotičana da sustignu ono što su stekli u prvoj deonici.

Košarka: Spartak poražen od OKK Beograda (72:91)

U drugom poluvremenu Spartak je ušao sa mnogo energije, kombinovao je domaći strateg, tražio je najbolji tim, Spartak je u prvih par minuta uspeo da smanji zaostatak na -12, ali Beograđani su konstantno odbijali te napade, te su praktično u poslednjih 15 minuta održavali dvadesetak poena prednosti, a Spartak nije imao snage da napravi preokret, ni blizu onome kakav je imao u njihovom prvom ovosezonskom duelu kada su Beograđani prokockali veliku zalihu, a Spartak je srećno, sa pola koša razlike, slavio u poslednjoj sekundi.

Spartak - OKK Beograd 72:91

Trener Spartaka, Dragoljub Vidačić, logično nije bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe. Vidačić smatra je ekipa odigrala ispod svakog kriterijuma, da nije bilo dovoljno borbenosti, odlučnosti i samopouzdanja.

- OKK Beograd je odigrao na visokom fizičkom nivou, koji je za nas bio nedostižan večeras i to je već, ne samo u smislu rezultataskog zaostatka na nas ostavilo utisak na početku, nego nas je jednostavno saseklo i izgledalo je kao da ne verujemod a možemo da igramo sa njima, a kamoli da pobedimo. Nismo uspeli do poluvremena da se oporavimo, da ne dozvolimo da razlika ode na 20 poena, i svaki naš pokušaj da to stignemo oni su neutralisali što nam je ubijalo samopouzdanje. Može se rećid a je utakmica izgubljena u prvoj četvrtini. - rekao je Vidačić - Ovo je za nas vrlo bolan poraz, ali i poraz koji nam je pokazao koje sve probleme imamo, a mnogo ih je. Pokušaćemo da popravimo ono što mislimo da može i da u narednim kolima budemo bolji i da se izborimo za neku pobedu.

Samokritičan je bio i kapiten Nikolić.

- Veoma težak poraz za nas, pripremali smo se za utakmicu, imali smo dovoljno vremena, međutim nismo uspeli ništa da sprovedemo na terenu i zasluženo smo izgubili ovolikom razlikom. Moramo da ispravimo svoje greške i treba nam što pre jedna pobeda da ovo zaboravimo. - kaže Nikolić

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 1988

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

dragoljub vidačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.