Komentara: 0
Pregleda: 1787

Košarka: Spartak poražen od Dinamika (70:90)

04.02.2019. u 15:57h
Izvor: TV Subotica
Košarkaši Spartaka poraženi su od Dinamika na svom terenu rezultatom 70-90. Gosti iz Beograda su vodili tokom čitavog meča ali su pobedu obezbedili u poslednjoj deonici kada su napravili razliku od petnaest poena.
Košarka: Spartak poražen od Dinamika (70:90)

Dinamik je počeo dobrim šutem za tri, pogodio je iskusni Kutlešić pa i Beslać u narednom napadu ali je sa druge strane bio raspoložen Luka Igrutinović pa je Spartak držao priključak. Početkom druge deonice mladi Kojić je trojkom za Spartak smanjio zaostatak a sredinom ovog perioda gledali smo ravnopravnu borbu.

Favorizovani Beograđani su tek nakon tajm auta u 16. minutu napravili seriju poena a posle trojki Đerića i Vulikića stekli su prvu dvocifrenu prednost.  Odgovorio je Filip Barna koji je odlučnim prodorima nanizao nekoliko poena da bi u poslednjem napadu pogodio uz prekršaj i realizovao slobodno bacanje pa je na poluvremenu bilo 38-44 za goste.

Posle gotovo identične situacije početkom treće četvrtine kada je Barna upisao novih 2+1 Spartak se približio na samo četiri poena zaostatka ali je Andreja Stevanović preciznim šutevima čuvao prednost Dinamika. Pred poslednjih deset minuta gosti su imali samo pet poena više ali umesto neizvesne završnice gledali smo dominaciju jedne ekipe. Spartak je ostao bez ideja u napadu i bez defanzivnih rešenja za raspoloženu bekovsku liniju beograđana. Pogađali su gosti iz svih pozicija, a razlika je rasla do konačnih dvadeset poena.

Trener plavo belih Slobodan Bjelica je pokušavao izmenama da promeni ritam utakmice. Ipak, za ravnopravniju borbu sa ekipama iz ABA lige plavo beli će morati da sačekaju oporavak ključnih igrača koji još uvek nisu u sastavu zbog povreda i veći doprinos onih koji su dovedeni kao pojačanja.

Dušan Beslać je vodio Dinamik sa 23 poena uz 8 skokova a odličan je bio i Andreja Stevanović koji je ubacio 21 uz pet trojki iz 9 pokušaja. U bledoj partiji Spartaka Luka Igrutinović je upisao 18 poena a pratio ga je Filip Barna sa 14.

Spartak je poslednji trijumf ostvario u novembru protekle godine a prvu priliku da prekine negativan niz imaće narednog vikenda kada igra u Novom Pazaru.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1787
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.