• Pregleda: 1432

Košarka: Spartak poklekao u poslednjim sekundama protiv Borca (83:87)

Košarkaši Spartaka dočekali su u 13. kolu KLS odličnu ekipu Borca koja je u naš grad došla kao favorit, ali sekunde su ih delile da taj epitet ne opravdaju. Odlični Spartak parirao je svih 40 minuta, ali duža klupa i neosporni kvalitet gostiju su presudili u odlučujućim momentima.
Košarka: Spartak poklekao u poslednjim sekundama protiv Borca (83:87)

Svoju premijeru pred subotičkom košarkaškom publikom sinoć su imali trener Dragoljub Vidačić i najnovije pojačanje iz novosadske Vojvodine Stefan Šajin.

Pored već ranije povređenih Lakete i Miščevića, sa spiska za Borac je otpao i Hristov. Dok je za Laketu nažalost prognozirana duža pauza u tim bi se u narednim danima redom trebali vraćati Hristov pa Miščević koji zalečuje svoje zdravstvene probleme zbog kojih ne igra više od mesec dana.

Domaći košarkaši u ovaj duel su ušli svežiji u odnosu na Borac koji je imao naporno gostovanje u okviru ABA 2 lige, to su pokušali "golubovi" da iskoriste i da energičnijim pristupom kompenzuju neke druge parametre. Hrabra i požrtvovana igra držala je Spartak u rezultatskom egalu, a nisu se predavali  Subotičani ni u trenutcima kada je početkom poslednje deonice Borac otišao na +11.

Ekipe su u prvom poluvremenu  imale trojkaški obračun, a na terenu je sve prštalo od borbe. U nastavku Spartak je imao nekoliko jeftino izgubljenih lopti koje su možda bile i prekretnica u meču. U poslednju deonicu Borac je ušao sigurniji, na licima domaćih igrača bio je izraženiji umor jer su igrali sa manjim fondom igrača, što su gosti znali da iskoriste.

Sedam sekundi pre kraja pri rezultatu 85:83 za Borac, gosti su imali napad, Spartak je izvršio presing, sudije su propustile da sviraju običan prekršaj Spartaka na začetku napada, ali par sekundi kasnije svirali su nesportski je tako Borac imao prilike da sekund i po sa +2 ode na +4. Tako je i bilo, Čačani su samo potvrdili pobedu i tako razočarali oko četirir stotine simpatizera Spartaka na tribinama Hale sportova.

Spartak - Borac 83:87 (22:21, 16:20, 19:22, 26:24)

Spartak: Nikolić 19, Pejić 28, Kojović 12, Gazibegović V. 10, Jovanović 5, Hristov, Gazibegović S., Lučić 4, Sladoje 2, Kuridža, Barna, Šajin 3.

Borac: Đoković 17, Prlja, Stojadinović 24, Čarapić 6, Marinović 4, Ćalović, Bumbić, Popović 6, Pešaković 11, Gavrilović, Todorović 2, Balaban 17.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.