Komentara: 2
Pregleda: 1602
Foto

Košarka: Spartak opravdao ulogu favorita protiv Proletera i nanizao četvrtu pobedu u sezoni

24.10.2021. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
Četvrto kolo i četvrta pobeda za košarkaše Spartaka u Drugoj ligi Srbije. Uloga favorita nad ekipom Proletera iz Zrenjanina je opravdana, pa naredni izazov i put u Čačak, protiv jednog od pretendenata za sam vrh tabele, "golubovi" dočekuju u realnom optimizmu.
Košarka: Spartak opravdao ulogu favorita protiv Proletera i nanizao četvrtu pobedu u sezoni

Ambicije kluba sa severa Bačke su ekspresan povratak u Prvu ligu, a prva četiri kola i ostvareni rezultati za sada im daju za pravo da se tome i nadaju. Posle "stotke" u prošlom kolu i efikasne igre u napadu, porasla su i očekivanja domaće publike, ali ovom prilikom, protiv Proletera, ekipe koju karakteriše spoj mladosti i iskustva, do izražaja je došla odbrana.

Odlično prvo poluvreme igrači Spartaka donekle su pokvarili u trećoj deonici kada su dozvolili gostima iz Zrenjanina da se ponadaju da mogu da traže nešto više u ovom meču. Ipak, koncentracija i zatezanje kada je bilo važno doneli su mirnu završnicu i zasluženu pobedu defakto boljeg tima, uz demontriranu čvrstu odbranu i timski rad.

Košarka: Spartak opravdao ulogu favorita protiv Proletera i nanizao četvrtu pobedu u sezoni

KOŠARKA SE VRATILA U GRAD - sada možda već deluje kao otrcana fraza, ali publika koja iz meča u meč dolazi u sve većem broju i sve zdušnije je uključena u meč, jasno poručuje da ima poverenja u ovaj tim. Pored mlađih selekcija koje duži niz godina predano edukuje i formira omladinski pogon,tu je sada i U15 koja je juče imala svoj debi u Kadetskoj ligi i zabeležila sigurnu pobedu.

Iako je već početkom treće četvrtine Barna ušao u problem sa greškama (treća), uspeo je da se disciplinuje i samim time da izbegne sebe da eliminiše iz meča i iz istog ponovo izađe kao najefikasniji pojedinac, uz Stojanovića, sa ubačenih 17 poena, dva više od Danilovića. Kod gostiju nosioci igre su bili Davidovac i Mirković koji su postigli više od polovine poena svoje ekipe.

Poslednja dva minuta susreta šef struke Spartaka dao je minute i igračima koji su bili deo ovog dosadašnjeg uspeha, ali ne toliko na samom terenu.

Košarka: Spartak opravdao ulogu favorita protiv Proletera i nanizao četvrtu pobedu u sezoni

Spartak Office shoes - Proleter Naftagas 79:59
(22:13,21:17,13:17,23:12)

Spartak: A. Stojanović 17, S. Gazibegović 4, Dodić, Prlja 6 (8 skokova), Sokolović 8, Bijelić, Dmitrović 2, Mirčić 0, Simjanovski 4, V. Gazibegović 6, Danilović 15, Barna 17.

Barna je uz 17 poena imao 6 skokova, 3 asistencije ali i 5 izgubljenih lopti. Opterećen faulovima u drugom poluvremenu mladi, ali sad već i ne tako neiskusni igrač Spartaka, koji može da igra na poziciji beka, plejmejkera i krila, odigrao je svoju rolu i dao doprinos pobedi Spartaka.

- U prvom poluvremenu pokušavali smo da razigramo što više igrača i da nađemo što bolja rešenja u napadu ali njihova zona nas je malo poremetila. U drugom poluvremenu smo pametnije odigrali, krenuo je šut i došli smo do važne pobede - objašnjava Barna. - Okrećemo se meču u Čačku, protiv, uz nas, jednog od favorita za plasman u viši rang. U pitanju je jaka ekipa, ali mi, kao i u svakom meču, idemo na pobedu i istu isčekujemo.

Košarka: Spartak opravdao ulogu favorita protiv Proletera i nanizao četvrtu pobedu u sezoniTimska igra i odbrambeni segment presudili su ovaj meč, smatra strateg "golubova", Filip Socek. Istakao je da je zadovoljan zalaganjem svih koji su učestvovali u ovoj pobedi. 

- Dobro smo odigrali defanzivno i to pokazuje broj primljenih poena. Možda smo bili malo stegnuti u napadu, možda na neko nije ni dozvoljavao. Ovo je zna nas važna pobeda, ostvario ju je tim i dobra odbrana - kaže Socek. - Utakmica u Čačku je jedna od najbitnijih u prvom delu sezone, ali do ponedeljka ćemo da uživamo u ovoj pobedi i onda kreću pripreme za dalje.

Košarka: Spartak opravdao ulogu favorita protiv Proletera i nanizao četvrtu pobedu u sezoni

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Proleter Naftagas Košarka: Spartak - Proleter Naftagas Košarka: Spartak - Proleter Naftagas Košarka: Spartak - Proleter Naftagas Košarka: Spartak - Proleter Naftagas Košarka: Spartak - Proleter Naftagas Košarka: Spartak - Proleter Naftagas Košarka: Spartak - Proleter Naftagas
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1602
Povezane teme

košarkaški klub spartak

druga košarkaška liga

košarkaški klub spartak office shoes

filip socek

filip barna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.