Komentara: 25
Pregleda: 7513

Košarka: Spartak izbačen iz Druge lige zbog dugovanja i niza administrativnih neregularnosti u radu Kluba

30.08.2020. u 12:50h
Izvor: Subotičke novine
Muški košarkaški klub "Spartak" neće nastaviti takmičenje u Drugoj ligi - odluka je Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Odluka UO KSS nije promenjena ni posle žalbe Spartaka, a nakon odbijene žalbe, prava na novu nema.
Košarka: Spartak izbačen iz Druge lige zbog dugovanja i niza administrativnih neregularnosti u radu Kluba

Na sednici od 17. avgusta UO KSS doneo je odluku po kojoj se MKK "Spartak" odbija žalba nakon što Komisija za izdavanje dozvola KSS nije dozvolila Subotičanima da se takmiče u Drugoj košarkaškoj ligi. Selidba u niži rang desila se, kako se da zaključiti iz obrazloženja, zbog neizmirenih dugova prema Savezu, i manjkavostima u radu.

U priloženoj žalbi MKK Spartak navodi da "sve nedostatke i neplaćene dugove prema RKS i KSS nije bio u mogućnosti da ispuni zbog pandemije Kovid-19 i teške finansijske situacije u kojoj se Klub nalazi”.

U daljem obrazloženju KSS stoji da MKK "Spartak" u toku žalbenog postupka nije ni dostavio sve potrebne dokaze ili dokumenta o ispunjenosti propisanih uslova za izdavanje dozvole za sezonu.

Između ostalog stoji da Klub ne ispunjava posebne finansijske uslove, da ima neizmirena dugovanja prema KSS (427 hiljada dinara) i RKS (108 hiljada dinara), da nisu dostavljeni svi dokazi o obezbeđenju planiranih finansijskih sredstava za učešće u svim takmičenjima tokom cele takmičarske sezone, da Klub nema izveštaj ovlašćenog nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja, da nije dostavio dokaz da su izvršene dve pravosnažne odluke SSA OKS, da je Klubu blokiran račun zbog dugovanja i da nije dostavljen dokaz o stanju na poslovnom računu, da Klub  nije dokazao da ispunjava uslove Pravilnika o takmičenju koji predviđa da ima najmanje dve ekipe mlađih kategorija koje učestvuju u zvaničnim takmičenjima mlađih kategorija KSS, kao i da klub nije dokazao da ima u skladu sa zakonom sva angažovana lica u skladu sa Pravilnikom o takmičenju.

Dalje stoji da je uzeta u obzir i činjenica da je i prošle sezone Dozvola za takmičenje izdata tek u žalbenom postupku, a zaključak je da je ova Odluka konačna, te da protiv nje nije dopuštena žalba.

Kako će se dalje razvijati priča oko MKK "Spartak" za sada nije poznato javnosti, a po nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Subotica.com uprava je raspuštena, brojni igrači su dobili raskid ugovora, a u toku je traženje rešenja za novo rukovodstvo, kako u menadžementu tako i u stručnom štabu, u skladu sa ambicijama kluba u narednoj sezoni.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 7513

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

druga košarkaška liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.