Komentara: 1
Pregleda: 2498
Foto

Košarka: Spartak bez većih problema "preplivao" Dunav (85:71)

18.11.2017. u 12:03h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka igraju odlično i imaju šest pobeda iz isto toliko mečeva. Juče je u Hali sportova savladan Dunav iz Starih Banovaca (85:71), a već u utorak sledi duel na strani protiv Mladosti.
Košarka: Spartak bez većih problema "preplivao" Dunav (85:71)

Iz četvrtine u četvrtinu Spartak je lomio protivnika, a epilog ove utakmice mogao se naslutiti tek posle treće deonice koju su domaći dobili sa 12 razlike, za ubedljivih +21 pred ulazak u poslednjih 10 minuta meča.

Zadovoljni sigurnom prednošću "golubovi" su malo posustali, ali i pored toga gosti iz Starih Banovaca nisu uspeli nešto značajnije da ugroze prednost Subotičana, te je ekipa Nenada Čanka rutinski privela meč kraju, za novu pobedu, šestu u nizu, i zasluženi apluz oko 150 ljubitelja košarke koji su gledali meč u prilično neobičnom terminu.

Košarka: Spartak bez većih problema "preplivao" Dunav (85:71)

U skraćenoj rotaciji mladi Barna je odigrao čitavo jedno poluvremene, postigao 6 poena, imao 4 skoka i dve asistencije. Najefikasniji je bio Hristov sa 14 poena (4/7 trojke), Tanasković sa relativno skromnih 13 poena i 5 skokova, dok je Pejić postigao 12, sve van reketa.

Šef struke Spartaka, Nenad Čanak,  očekivano je bio zadovoljan novom pobedom, nije imao zamerke na igru svog tima, a nakon kraće analize je i najavio pohod na nova dva boda na narednom gostovanju.

- Izuzetno bitna pobeda za nas protiv ekipa koja igra dobru košarku i koja ima sistem igre koji je prepoznatljiv. Uspeli smo da zaustavimo njihovu untrašnju igru, pogotovo Zorlčića za kojeg smatram da ima kvalitet i potencijal da kvalitetniji rang od ovog. Ušli smo sa idejom da pokušamo da trčimo, to je rezultiralo u drugom poluvremenu koje je Hristov otvorio sa tri vezane trojke. Kada se tako otvoriš poluvreme, jednostavno sve je mnogo lakše. Za tri dana nas čeka utakmica protiv Mladosti, nadam se da ćemo nastvaiti u ovakvom tempu, pre svega što se tiče angažovanosti i htenja. - rekao je Čanak

Spartak - Dunav 85:71 (20:19, 20:12, 30:18, 15:22)

Spartak: Jovanović 10, Hristov 14, Gazibegović S, Nikolić 11 (3as), Pejić 12 (3sk, 3 as), Tanasković 13 (5sk), Kojović 5, Laketa 4, Sladoje, Gazibegović V. 10 (6sk), Barna  6 (4sk)

Dunav: Nikolić M. 7, Cvetković, Dobrivojević, Kužeta, Nikolić N., Majstorović 12, Mitrović 4, Zorčić 11, Vuković 10, Popović, Miljković 13, Klještan 14

Posle par nedelja pauze u tim se vratio Laketa, ali "plavo-beli" su igrali bez Lučića i Miščevića koji najverovatnije neće biti spremni ni za naredni duel koji Spartak igra u utorak, protiv Mladosti u Zemunu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav Košarka: Spartak - Dunav
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2498

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.