Komentara: 5
Pregleda: 2198

Košarka: Povratak otpisanog Spartaka - pobeda u Užicu za nadu u opstanak

04.03.2019. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
Subotičani su u nedelju gostovali u Užicu i imali su imperativ pobede. U infarkt završnici su do pobede i došli protiv odlične Slobode, ali prava potvrda dobro urađenog moraće da se potvrdi već u narednom kolu kada u Suboticu dolazi Zlatibor.
Košarka: Povratak otpisanog Spartaka - pobeda u Užicu za nadu u opstanak

Ljubitelji košarke u Subotici polako su se navikavali na sve izvesniju situaciju da prvoligaš propadne rang niže, što je bilo i prilično realno s obzirom na vrlo lošu sezonu koja se bliži kraju. Sa tri pobede iz četiri meča Spartak se digao iz mrtvih i na dobrom je putu da ipak izbori opstanak.

Košarkaši Spartak su sinoć u Užicu u vrlo uzbudljivoj završnici uspeli da reše susret u svoju korist i tako zabeleže veoma važnu pobedu i zadrže nadu za čudo, u ovoj teškoj situaciji. Bolja igra u prvoj i trećoj deonici ispostavilo se bili su dovoljni za trijumf, ali do njega Subotičani nisu došli bez mnogo preznojavanja, pogotovo u samoj završnici.

Na četrnaest sekundi do kraja, pri rezultatu 92:92, Lobarev preuzima odgovornost i u samoj završnici meča pogađa skok šut za dva poena i svom timu donosi pobedu.

Sloboda - Spartak 92:94 (14-23, 27-26, 22-29, 29-16)

Najbolji pojedinac susreta, bio je mladi Barna sa 24 poena i 9 skokova, odmah iza njega bio je Igrutinović sa 20 pena i 6 skokova, dok je junak završnice Lobarev ovaj put ubacio 19 poena uz 5 skokova.

U pretposlednjem kolu Spartak u petak od 18 časova dočekuje Zlatibor, a onda ide u goste Vojvodini. Spartakov "zamenik" u zoni ispadanja, Vršac, ima bod više i meč više, do kraja sezone treba da odigra duel  sa SLobodom i Zlatiborom, uz zaostali meč 19. kola sa OKK Beogradom. Svi koji Spartaku žele opstanak u Prvoj ligi navijaće osim za "golubove" još i za Vrščeve protivnike u narednih nekoliko mečeva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2198
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.