Komentara: 28
Pregleda: 3149

Košarka: Pobedom nad OKK "Beogradom" Spartak obezbedio plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća

12.01.2023. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka plasirali su se među osam najboljih srpskih ekipa koje će se od 15. do 18. februara boriti za trofej "Žućkove levice" u Nišu. Subotičani su sinoć bili ubedljivi protiv OKK Beograda 87:63.
Košarka: Pobedom nad OKK "Beogradom" Spartak obezbedio plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća
Foto: Arhiva (2017)

Poobedom nad prvoligašem na svom terenu, "golubovi" su posle šest godine ponovo rezervisali svje učešće na završnom turniru nacionalnog kupa, koji će biti održan sredinom februara  Nišu.

Gosti su vodili samo na početku utakmice, a odlučujuću prednost Spartak je stekao između 25. i 30. minuta, kada je ubacio četiri trojke i napravio pokazaće se nedostižnu razliku za Beograđane.

Subotičani su odlično šutirali trojke, imali su više osvojenih nego izgubljenih lopti (13-10), za razliku od gostiju koji su šutirali za tri poena 3/23 i imali 16 izgubljenih lopti. Kod domaćih Danilović i Hardi su postigli po 20 poena, Milisavljević je dodao12, a kod gostiju Savović 20 poena.

Košarka: Pobedom nad OKK "Beogradom" Spartak obezbedio plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća

Kup Radivoja Koraća, februar 2017. godine

Spartak  Office shoes - OKK "Beograd" 87:63
(18:13, 21:22, 22:13, 26:15)

Spartak: Hardi 20 (8 skokova), Jugović 2, Ilkić 2, Prlja 6, Dodić 5, MIlisavljević 12 (6 asistencija), Šarenac, Gazibegović 6, Bojić 2, Danilović 20, Sokolović 8 (7 skokova), Barna 4.

KUP PRILIKA, PRVENSTVO CILJ - Član uprave Darko Papac je zadovoljan dosadašnjim delom sezone i veruje da ekipa može da se plasira među prve tri u KLS- u što bi donelo plasman u ABA 2 ligu. - Ovaj plasman u kupu posle 6 godina je veoma bitan zbog imidža kluba, a u Nišu ćemo igrati protiv favorita, borićemo se, pa ćemo videti kako ćemo proći - istakao je Papac.

Plejmejker Spartaka Aleksandar Sokolović je zadovoljan energijom sa kojom su njegovi saigrači igrali sinoćnji meč.

- idemo u Niš, da se predstavimo u lepom svetlu. Volim ovaj grad, ovaj klub, drago mi je što smo gledaoce učinili srećnim - poručio je Sokolović.

Trener Željko Lukajić smatra da je dobro za košarku što su se Spartak i Vojvodina plasirali na završnicu  Kupa "Koraća" - Imali smo dobar pristup, agresivnost, izgledali smo kao tim. Niš je izazov, kroz igranje sa najjačima se uči, velika je to škola - zaključuje šef struke Spartaka.

Košarka: Pobedom nad OKK "Beogradom" Spartak obezbedio plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća

Ekipa Spartaka iz 2017. godine u četvrtfinalu KRK protiv FMP-a

U drugom polufinalu Vojvodina je savladala Zdravlje i našla se kao i Metalac, Crvena zvezda, Partizan, Mega Mis, FMP i Borac u žrebu koji se održava krajem januara.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS Košarka: Spartak - OKK "Beograd", polufinale Kupa KSS
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 3149
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.