Komentara: 5
Pregleda: 1629

Košarka: "Desetkovani" Spartak bez šanse protiv razigranog Borca

14.01.2019. u 12:16h
Izvor: Subotica.com
Šesnaesto kolo Košarkaške lige Srbije za muškarce, odigrano za vikend, nije donelo neka veća iznenađenja. Spartak je, u subotu, značajno oslabljen, gostovao neprikosnovenom lideru, Borcu u Čačku, a epilog je bio, nažalost, očekivan.
Košarka: "Desetkovani" Spartak bez šanse protiv razigranog Borca

ABA2-ligaš Borac je još jednom demonstrirao svoju superiornost među prvoligašima, a sinoćnji meč ni po čemu nije podsećao na onaj u Subotici odigran pre par meseci. Neizvesnosti je bilo tek prvih 5 minuta, zatim je kontolu meča preuzeo Borac, stvorivši ozbiljnu zalhu u ranoj fazi meča. Nešto bolje igra Subotičana viđena je u drugoj četvrtini, sa više enegrije išlo se u duele, čak je u jednom momentu subotički prvoligaš prišao na tri poena zaostatka (42:39).

Nije se predavao Spartak ni u nastavku, ali  domaćin je, ne želeći ništa da prepušta slučaju, ubacio u "petu brzinu" i iz minuta u minut dizao svoju prednost, igrao sve sigurnije, a Spartaku je ponestajalo snage, duža klupa Borca došla je do izražaja i više se nije postavljao pitanje pobednika i eventualno iznenađenje kola.

Na kraju domaćin je zabeležio, reklo bi se očekivanu pobedu, ali na osnovu viđenog ne baš toliko zasluženo ubedljivo. Duel je završen rezultatom 101:74 (30-16, 17-23, 28-20, 26-15).

Na ovom meču trener Spartaka Slobodan Ljubotina imao je na raspolaganju samo osam igrača, nije bilo ni Vilijamsa ni Čampare pa je sav teret pao na Igrutinovića koji je ovom prilikom zabeležio 28 poena uz 5 skokova, braća Gazibegović su zajedno postigla 21 poen, dok je Barna zabeležio 10 poena uz . Umor je učinio svoje pa ne čudi ni 20 izgubljenih lopti.

U narednom kolu Spartak dočekuje Metalac iz Valjeva, ekipu iz donjeg dela tabele. Ovaj susret igraće se u subotu od 19,30 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1629
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.