Komentara: 3
Pregleda: 1453

Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

29.12.2020. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, svih 1.200 korisnika Narodne kuhinje biće snabdeveno konzerviranom hranom i pekarskim proizvodima, koji će im biti podeljeni dan ranije. U ove praznične dane, Crveni krst nije zaboravio ni najmlađe korisnike, koje su prošle nedelje obradovali novogodišnjim paketićima.
Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

Iako za vreme praznika Narodna kuhinja neće pripremati tople obroke, našim najugroženijim sugrađanima neće ništa nedostajati. Kako objašnjava Miodrag Varo, koordinator ovog programa Crvenog krsta, korisnici će poslednjeg dana ove godine dobiti paket za prve dane naredne godine, dok će pakete predviđene za pravoslavni Božić dobiti na Badnji dan.

- Kao i prethodnih godina, svi naši korisnici biće snabdeveni gotovim jelom, narescima, duplim količinama hleba i pecivima, a ukoliko budemo u mogućnosti i od donatora dobijemo sveže voće, i ono će biti podeljeno korisnicima - kaže Varo.

Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

Kako bi praznike ulepšali najmlađim korisnicima Narodne kuhinje, kojih ima čak 230, Crveni krst je uz pomoć donatora uspeo da obezbedi i novogodišnje paketiće, koje su im podelili uoči katoličkog Božića.

- Zahvaljujući našem donatoru koji je želeo da ostane anoniman, tokom prošle nedelje smo uspeli da podelimo novogodišnje paketiće svim mališanima koji su korisnici Narodne kuhinje, uzrasta od dve do 14 godina. Paketići su bili teški gotovo tri kilograma i sadržali su sve što decu u ovim prazničnim danima može da razveseli - dodaje Varo.

Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznikaNajveća Narodna kuhinja u Vojvodini neće raditi 1. i 7. januara, dok će ostalim danim deliti tople obroke našim socijalno ugroženim sugrađanima po uobičajenom rasporedu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1453
Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

novogodišnji paketići

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.