Komentara: 11
Pregleda: 4248
Foto

Korisnici Gerontološkog centra obeležili Svetski dan nutricionista

07.11.2019. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
Zajedno sa studentima Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, korisnici Gerontološkog centra obeležili su Svetski dan nutricionista, a u prijatnoj atmosferi i savetodavnom razgovoru mogli su da dobiju uputstva kako da unaprede svoje zdravlje pomoću odgovarajuće ishrane.
Korisnici Gerontološkog centra obeležili Svetski dan nutricionista

Budući nutricionisti-dijetetičari danas su svojim starijim sugrađanima merili visinu, težinu, nivo šećera u krvi i krvni pritisak, a na osnovu dobijenih rezultata, delili su im korisne savete o pravilnoj ishrani. Josip Korponaić, koji koristi usluge Gerontološkog centra već tri godine, kaže da ga je ovo druženje obradovalo, naročito ljubaznost studenata koji su ga savetovali.

- Rezultati su mi dobri, sve je u redu. Došao sam da proverim, jer sam već duže vreme šećeraš, te svake nedelje ujutro kontorlišem i uvek bude dobro ako se pridržavam saveta, a ako se ne pridržavam, onda nije dobro - našalio se Josip.

Rezultati su bili dobri i njegovoj koleginici Slavici Korenji, koja ističe da je ozdravila otkako je došla u Gerontološki centar.

Ovde sam godinu dana, super se osećam, zdravo i odlično. Takvu hranu dobijamo da nema šta da brinemo - kazala je Slavica.

Korisnici Gerontološkog centra obeležili Svetski dan nutricionista

Ovo nije prvi put da studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija za vaspitače i trenere posećuju korisnike Gerontološkog centra, za koje su u prethodnom periodu održali nekoliko edukativnih predavanja o pravilnoj ishrani. Prema rečima dr Ljiljane Sokolove, profesorke na Visokoj školi, cilj ove i njoj sličnih akcija jeste povećanje zdravstvene svesti i znanja o ishrani, prevazilaženje barijera između pacijenata i zdravstvenih radnika, a sve sa namerom unapređenja zdravlja i kvaliteta života korisnika.

- Zdravom ishranom se može doći do korekcija nekih poremećaja zdravlja i sve više mogućnosti imamo da im pomognemo da se leče hranom. Naša Škola je u ovoj ustanovi imala nekoliko predavanja na tu temu koja su bila veoma posećena i mogu reći da su bili veoma zainteresovani i po tome što su postavljali brojna pitanja, vidi se da prate i da im je stalo kako se hrane - rekla je dr Sokolova.

Korisnici Gerontološkog centra obeležili Svetski dan nutricionista

O kvalitetu ishrane korisnika Gerontološkog centra, brini se i Zavod za javno zdravlje, koji zajedno sa ovom ustanovom socijalne zaštite planira program ishrane na mesečnom nivou, objasnio je Nenad Ivanišević, direktor ustanove.

- Upravno smo na inicijativu Visoke škole i Zavoda za javno zdravlje korisnicima obezbedili dijetu shodno njihovim oboljenjima, što znači da individualno pratimo njihovu ishranu, a uspeli smo da budemo i jednima ustanova socijalne zaštite u Srbiji u kojoj korisnici mogu da biraju više jela za ručak i večeru. To nije bilo lako, ali mi smo ovde radi naših korisnika i sve što možemo da uradimo da bi njima bilo bolje, nije nam ni teško - rekao je Ivanišević.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana nutricionista
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4248
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

zdrava ishrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.