Komentara: 1
Pregleda: 1023

Korisnici Dnevnog boravka učestvovali na festivalu u Poljskoj

09.08.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Grupa Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ učestvovala je na šestom Letnjem umetničkom festivalu igre i muzike u Krakovu u Poljskoj.
Korisnici Dnevnog boravka učestvovali na festivalu u Poljskoj

Korisnici, njih šestoro, prvo veče su nastupali na jednom od najvećih krakovskih trgova gde su izveli splet bunjevačkih igara i pesama. Sutradan, druge festivalske večeri, u jednoj od najlepših koncertnih sala, u autentičnim narodnim nošnjama, predstavili su se srpskim igarama i pesmama sa Kosova.

- Osim naše folklorne grupe učestvovale su i folklorne i plesne grupe iz Mađarske, Litvanije, Turske, Rumunije, Češke, Engleske, Slovačke. Festival je namenjen mladima iz cele Evrope a mi smo bili jedini učesnici sa smetnjama u razvoju – kaže Danijela Andrašić, koordinatorka Dnevnog boravka u Banijskoj ulici. - Ovo je samo jedan u nizu uspešnih nastupa, a korisnici Dnevnog boravka mogu da se pohvale učešćem na folklornim i muzičkim festivalima u Češkoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Portugalu, Holandiji, Crnoj Gori.

U pratnji koordinatorke i direktora „Kolevke“ Nenada Kozomore bili su Govlja Dragana, Erika Papišta, Poljaković Sonja, Đelmiš Ivan, Janić Nenad i Čović Mario, koji su imali i priliku da upoznaju grad i posete atraktivne turističke lokacije.

Dnevni boravak trenutno pohađa 40 korisnika starijih od 18 godina. Sve aktivnosti su im prilagođene i izvode se isključivo na temelju njihovih potreba i interesovanja.

- Osim folklorne grupe u Boravku uspešno rade i sportska, kreativna, dramska, recitatorska, grnčarska sekcija, kao i sekcija narodne radinosti. Sredinom avgusta očekuje nas učešće na Otvorenom prvenstvu Republike Srpske u atletici u Banjaluci, u septembru na Beograd openu u Beogradu, a u oktobru na Specijalnoj olimpijadi u Sarajevu – najavljuje Danijela Andrašić. - Ovo je samo još jedan dokaz da su OSI različite u sposobnostima ali jednake u pravima. Cilj je povećanje vidljivosti marginalizovanih grupa i bolje socijalno uključivanje mladih OSI. Ovo je bila još samo jedna prilika da ovi mladi ljudi pokažu svoja znanja i umeća spoznaju sebe i svoje mogućnosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1023
Povezane teme
kolevka dom za decu ometenu u razvoju kolevka danijela andrašić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.