• Pregleda: 1769

Korisnici Dnevnog boravka doneli šest medalja sa Specijalne olimpijade

Korisnici Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" osvojili su šest medalja na Državnom prvenstvu SO Bosne i Hercegovine u plivanju za osobe sa intelektualnim teškoćama, koje se održalo u Sarajevu 14. i 15. marta.
Korisnici Dnevnog boravka doneli šest medalja sa Specijalne olimpijade

Ivan Đelmiš osvojio je zlatnu medalju u disciplini kraul na 25 i 50 metara, Petar Feher srebrnu i bronzanu medalju u disciplini prsno na 25 i 50 metara, dok su se Mario Čović i Bora Matković okitili srebrnom i bronzanom medaljom u disciplini kraul na 25 metara. Mira Gvozdenović je za svega pet stotinki izgubila bronzanu medalju.

- Veliku zahvalnost za osvojene rezultate dugujemo i treneru Bojanu Udickom i plivačkom klubu "Spartak - Prozivka", koji su nam neizmerno pomogli - zahvalila se Danijela Andrašić, defektološkinja i koordinatorka Dnevnog boravka.

Na prvenstvu su, osim takmičara iz naše zemlje, učestvovali i plivači iz Crne Gore, Slovenije, Makedonije i zemlje domaćina. Ovo je samo još jedan uspeh u nizu kojim se mogu pohvaliti korisnici Dnevnog boravka, budući da su na takmičenjima u atletici i plivanju, održanim tokom prošle godine u Beogradu, Sarajevu i Banja Luci, ovi mladići i devojke postigli zavidne rezultate.

Dnevni boravak za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" trenutno zbrinjava 39 korisnika, a osim sportskih aktivnosti, korisnicima se u skladu s njihovim sposobnostima nude aktivnosti u okviru radno-okupacione terapije, te folklorne, dramske i kreativne sekcije.

Zahvaljujući razumevanju i zalaganju direktora "Kolevke", ovim mladim ljudima omogućena je kvalitetna socijalna integracija kao temeljni princip normalizacije osoba sa intelektualnim teškoćama. Aktivnosti koje se svakodnevno sprovode u boravku podstiču samostalnost korisnika, pomažu im da spoznaju sebe, svoje mogućnosti i prošire svoja životna iskustva - rekla je Andrašić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Maja Odgovori
Bravoooo!
Član56418
hvala
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.