Komentara: 17
Pregleda: 4442
Foto

Korisne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje prilikom traženja posla

18.01.2018. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Prilikom traženja posla, sugrađanima je na raspolaganju nekoliko aktivnosti i usluga Nacionalne službe za zapošlavanje. Neke od njih su obuka za aktivno traženje posla, Klub za traženje posla, a informacije o slobodnim radnim mestima mogu dobiti u razgovoru sa svojim savetnikom, putem Samouslužnog sistema ili publikacije "Poslovi".
Korisne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje prilikom traženja posla

Kao podršku prilikom traženja posla, Nacionalna služba za zapošljavanje pruža sugrađanima savetovanje u traženju posla, informisanje o slobodnim radnim mestima ili posredovanje između poslodavca i nezaposlene osobe. Informacije o slobodnim radnim mestima mogu se dobiti, pre svega, od savetnika za zapošljavanje.

- Prvi kontakt sa savetnikom za zapošljavanje je individualni razgovor, prilikom kojeg se dogovara koje će poslove osoba raditi, da li ima prethodno radno iskustvo i koje, te da li su joj potrebne dodatne veštine, koje može steći kroz neke od naših obuka, bilo da je reč o jeziku, radu na računaru ili određenom zanimanju. Nakon dogovora, sklapa se individualni plan zapošljavanja, u kojem je navedeno koje poslove će osoba prihvatiti, koje aktivnosti će preduzeti kako bi došla do posla i mere koje će Nacionalna služba pružiti kao pomoć u traženju posla. Tog plana treba da se pridržava savetnik i nezaposleni -  kaže Elvira Seči Erdmann, savetnica za zapošljavanje.

Korisne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje prilikom traženja posla

Kada je reč o merama aktivne politike zapošljavanja, sugrađanima je raspolaganju jednodnevna obuka za aktivno traženje posla, gde mogu dobiti korisne savete kako da pravilno napišu radnu biografiju, kako da se pripreme za intervju sa poslodavcem, kao i gde da pronađu oglase. Obuka je radioničarskog i interaktivnog tipa i organizuje se tokom cele godine, a prema rečima Seči Erdmann, češće pred Sajam zapošljavanja, kako bi se potencijani kandidati predstavili u što boljem svetlu poslodavcu. Osim ove, postoji i Klub za traženje posla.

Obuka u Klubu za traženje posla traje nedelju dana, te se sa polaznicima radi mnogo više i detaljnije prolaze kroz vežbe prilikom pisanja radne biografije, pripreme za intervju sa poslodavcem, kao i edukacije kako da dođu do skrivenog tržišta rada. Nakon obuke, polaznici i dalje mogu da dolaze u Klub, kad god im zatreba pomoć prilikom traženja posla. Tokom prošle godine, ovu obuku prošlo je oko 150 sugrađana, od čega 11 osoba sa invaliditetom, koje takođe aktivno uključujemo - objasnila je Seči Erdmann, dodajući da zainteresovani za obuke, treba samo da se jave svom savetniku, nezavisno od termina redovnog javljanja na evidenciju.

Korisne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje prilikom traženja posla

Korisne informacije sugrađani mogu da dobiju i putem Samouslužnog sistema, koji se nalazi u holu Nacionalne službe, pored Info pulta. Ovaj sistem omogućava korisnicima da samostalno pretraže slobodna radna mesta, a imaju mogućnost da napišu CV i da ga odštampaju. Slobodna radna mesta se takođe mogu pronaći i u besplatnoj publikaciji "Poslovi", koja izlazi jednom nedeljno, zatim na oglasnoj tabli, a mogu se pronaći i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: Subotica.com
Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje Prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 4442
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

obuka za nezaposlene

besplatna obuka

obuka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.