Komentara: 18
Pregleda: 6278

Korak napred u sigurnosti imovine i građana Radijalca

29.07.2012. u 02:59h
Radijalac je u poslednje vreme često spominjan u negativnom kontekstu po pitanju kriminala, nasilništva i vandalizma. Sugrađani iz ovog kraja grada bili su, i još uvek su, uznemireni zbog svih nedavnih dešavanja i apelovano je na intervenciju nadležnih organa kako bi se trend pominjanih aktivnosti značajno smanjio i centralni deo Radijalaca, između ostalih, postao ono staro poznato sastajališe za mlade, mesto na kojem je cirkulisao veliki broj sugrađana uživajući u lepoti ovog kraja.
Korak napred u sigurnosti imovine i građana Radijalca

Reakcija koja je očekivana od strane građana izgleda da počinje da se sprovodi na terenu i daje neke rezultate. Nedavno pojačano prisustvo policije u ovom delu grada, vanredne kontrole vozila i legitimisanje vozača, ali i prolaznika koji su bili sumnjivi, jedan je korak napred u želji da se suzbije pre svega kriminalna aktivnost, zatim vandalizam i drugi oblici nasilja.

Ovim delovanjem policije sigurno će se obradovati i interventne službe JKP "Vodovod i kanalizacija" pošto je nekako logično da će i teoretski manje nestajati njihov inventar, barem iz ovog dela grada.

U sinoćnjem nezvaničnom i nadasve prijatnom razgovoru sa nekim od operativaca policije na punktu kod Hale sportova dobili smo odgovore na neke od pitanja koji se tiču njihovog pojačanog prisustva, razloga i okvirno nekih načina na koji su organizovani u ovoj borbi.

Da napomenemo, ovo akciju nije sprovodila saobraćajna policija, iako su kontrolisani dokumenti vezani za vozila, ovo su radili operativci skoro pa interventne policije (slobodna procena autora) u kojoj su pokušali da evidentiraju prolaznike na tom reonu. Na pomenutom delu bilo je 6-7 (slobodna procena autora) službenih lica i policijsko kombi vozilo "marica", ovaj put bez "komunalaca" (iako nikada nismo shvatili koja je njihova potreba da dežuraju uz policiju). 

U istom tom nezvaničnom razgovoru dobili smo uveravanja da će se ove (policijske) aktivnosti nastaviti odnosno da će pojačati prisustvo, ne samo vikendom i na ovoj lokaciji i to je nešto što vrlo srdačno pozdravljamo!

Više informacija od ovih nismo mogli da dobijemo nezvaničnim kanalima, ali dovoljno je i ovo da prenesemo za građane Radijalca, u nadi da će im njihovo prisustvo i preventivno, po potrebi represivno delovanje malo učiniti noći bezbrižnijim.

Nažalost foto materijal nije bilo moguće da se napravi pošto i uz svo razumevanje prisutnih operativaca nisu mogli da nam odobre bez zvaničnog odobrenja PU Subotica pa smo taj deo morali da preskočimo ovaj put.

Ono što nam je bilo interesantno čuti od nekih policajaca je da prate povremeno naš sajt, privatno naravno, i da prate teme koje obrađujemo a od nekih smo čak dobili direktnu podršku i vrlo nam je drago zbog toga.

Važno je da napomenemo i da je ophođenje službenih lica, pre i nakon naše identifikacije kao medija, bilo je veoma koperativno i kulturno. Njihov posao tamo, ili bilo gde u gradu je da obezbede red i sigurnost za sve građane a ovo jedan veliki korak napred za Radijalac koji su dosad uglavnom, doduše i vrlo retko, posećivali saobraćajci koji su se naravno fokusirali na saobraćajne kontrole.

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6278
Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

subotička policija

Policija Subotica

radijalac

vandalizam

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.