Komentara: 0
Pregleda: 3415

Konkurs za učešće u radionicama

11.09.2012. u 16:11h
Fondacija „Danilo Kiš“ najavljuje radionice, konkurse i pozive na učestvovanje u programima za mlade.
Konkurs za učešće u radionicama

Danas su u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ predstavljene kreativne radionice i aktuelni pozivi i konkursi za učestvovanje u predstojećim kulturnim programima Fondacije namenjenim mladima.

Ispred Fondacije, menadžerka za kulturu Ana Patarčić uputila je poziv mladim ljudima sa teritorije Grada Subotice da se do 1. oktobra prijave te priključe Likovnoj radionici Medijala i Radionici kreativnog pisanja. Svi mladi sa teritorije Grada Subotice, uzrasta od 16 do 35 godina, imaće i od ove jeseni priliku da učestvuju na besplatnim, dvojezičnim umetničkim radionicama za mlade. Likovna radionica Medijala se održava jednom sedmično u ateljeu Umetničkog studija Medijala, na adresi Adolfa Singera 19 i vodi je likovni pedagog i slikar Goran Vuletić.

Radionice za kreativno pisanje na srpskom i mađarskom jeziku održavaju se jednom nedeljno u prostorijama Omladinskog kluba „Skladište“ (zgrada Jadran, na prvom poluspratu) Fondacije „Danilo Kiš“. Radionicu na srpskom jeziku vodi subotički pisac i prevodilac Robert Tili, a na mađarskom mladi pisac i publicista iz Subotice Atila Širbik.

Osim ove dve, u oktobru sa radom počinje i Pozorišna radionica, koju vode glumci – Bela Kalo na mađarskom i Vladimir Grbić na srpskom jeziku. Radionice su besplatne i održavaće se dva puta sedmično u Omladinskom klubu „Skladište“, a polaznici radionica su mladi koji su uspešno prošli audiciju održanu u junu ove godine.

Aktivnosti i poziv na pridruživanje Volonterskom kultur klubu Fondacije predstavila je i uputila volonterka Ivana Perić, koja je pozvala mlade da se okušaju u volontiranju u nekoj od brojnih ustanova kulture u ovom gradu, dok su poziv za učestvovanje u u kreiranju novog, 9. broja Kultur-propagandnog lista Karton u izdanju Fondacije, na temu DOKOLICA, predstavile članica redakcije Kartona Virag Đurković i urednica lista Ana Patarčić.

Konkurs za učešće u radionicama

Sve prijave mladi mogu da šalju na adresu: office@danilokis.rs
Više o aktuelnim programima na sajtu: danilokis.rs

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3415
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

skladište

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.