• Pregleda: 9833

Konkurs za idejno rešenje uređenja turističkog kompleksa uz obalu jezera Palića

Park Palić d.o.o. u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije – Regionalni centar Subotica, objavljuje poziv za učešće na Konkursu za idejno urbanističko - arhitektonsko rešenje uređenja banjsko-hotelskog kompleksa uz istočnu obalu jezera Palić.
Konkurs za idejno rešenje uređenja turističkog kompleksa uz obalu jezera Palića

Jedan od ključnih sadržaja i atrakcija rezorta Palić treba da bude novi Banjsko-hotelski kompleks sa sadržajima banje, velnesa, vodene zabave i pratećeg hotela a koji treba da posluži kao magnet za okolno hotelsko i pansionsko tržište i naročito lokalno tržište ljubitelja ovakvih usluga.

Planirani banjsko-hotelski kompleks sa sadržajima banje, velnesa, zabave na vodi i pratećim smeštajnim kapacitetom treba da predstavlja jedan od ključnih sadržaja i atrakcija turističke destinacije Palić, a ujedno da privuče korisnike postojećih hotela i pansiona, generiše izgradnju novih i naročito privuče lokalne ljubitelje ovakvog vida usluga. Lokalitet leži na nalazištu lekovitih termalnih voda.

Koncept ovog centra oslonjen je na tradicionalnu kulturu Palića kao istorijske banje ali sa elementima modernih centara vodenih doživljaja kakvi su uobičajeni u Srednjoj Evropi. Sam kompleks planirati tako da se maksimalno uklopi u okruženje i da ponudi kvalitetnu simbiozu funkcije i arhitekture, kao i da ponudi sve elemente modernih centara ovog tipa za različite kategorije korisnika.

Fond nagrada konkursa je 2.550.000 dinara u neto iznosu, prva nagrada je 1.150.000 din. Predaja konkursnih radova je do 17.02.2014. godine. Detaljne informacije i konkursni materijal se može preuzeti bez naknade sa sajta http://www.park-palic.rs/sr/index/konkurs-download

povezane teme

27
Always Ultra Odgovori
Eto jos malo naucne fantastike u reziji lokalnih mocnika !
Zdravo pametan Odgovori
Kad urade sami, ne valja, kad raspišu javni konkurs - opet ne valja! Ali imamo ovde vrsnih stručnjaka-mastera komentarisanja koji sve znaju, još da saznaju kakve veze ima Laban sa SNS i biće nenadmašni!
Zna se ... Odgovori
Imamo već Master plan debelo plaćen. O čemu se ovde radi?
riba Odgovori
prvo ocistite jezero.......sve vas treba smeniti....sramota
Zoki Odgovori
Dobro kaže riba, prvo očistite jezero.
Đuro Odgovori
Pre neki dan ste objavili tekst o slaboj kupovnoj moći Subotičana,a sada ovaj o megalomanskom konkursu...Nije mi jasno da li živimo u istom gradu kao i gospoda koja u startu nude 25.000 evra za nešto što će možda jednog dana da se gradi (verovatno nikad).Kao prvo treba jezero da se očisti,treba videti šta se od postojećih objekata može renovirati (auto-kamp.škola u prirodi,peščana plaža,vikend naselje u celini...).Ne možete našim parama mahati okolo i nuditi nagrade kad niste obezbedili sredstva da plan sprovedete u delo.Ili ćete ponovo neki kredit da nam natovarite za vrat...
INSAJDER Odgovori
Kako se prica ovo je vec reseno..
dermatolog Odgovori
Uključite i po jednu dermatološku ordinaciju na svakoj plaži.
WARRIOR Odgovori
nisu li oni horvati iz Zagreba vecto uradili i dobili neke sitne pare za to?
pajo Odgovori
Opet idejno resenje koje je san za nas!
vox populi Odgovori
Zdravo pametan

Jos kada biste nam vi priznali da ste skriveni (a sada vec otkriveni) zhuti papagaj - bilo bi dosta od vas !
N. Odgovori
Jedno je očistiti jezero, a drugo je imati svest da jezero nije deponija lokalnih ugostiteljskih objekata, pa i posetilaca. Svojim očima sam video ženu kako ležerno izlazi sa kofom i prosipa sadržaj sa sve deterdžentom u jezero... i šta čovek da kaže. Mogu da čiste jezero i svaka tri meseca, ne vredi ništa dok ne shvatimo da je Palić subotički dragulj, i da ga tako treba tretirati. Ne budite suviše oštri u kritikama, već razmislite kako možete da pomognete.
Bona fide Odgovori
Neprodje dugo pa se pojavi neka glupost. To su ustvari manipulacije, kao da se nesto radi.
Northerner Odgovori
Sjajno! Sa sve bredima u pozadini. Još žičara i ski pas i Garmiš Palićkirhen.
city woman Odgovori
I ja sam za to da se ide redom i to naravno od najvažnijeg ka manje važnom, pa tek onda novi projekti. Ima kod nas mnogo započetih a ne završenih kao i prioritetnijih projekata. Ne mislim da baš svi započeti treba da se realizuju, jer je vreme učinilo svoje pa je to nažalost nemoguće.
Novi gore pomenuti velnes kompleks je veoma lepo zamišljen ali to je isto kao kada bi neko ko ima kuću u kojoj nema ni vodovod ni kanalizacije ni valjanog krova ni grejanja, kupio novi mercedes i parkirao ga pored kuće. Ne ide...
bah Odgovori
Pa zar nije to namenjeno za Smart, kao i sve do sad?
palićanka Odgovori
slažem se, prvo sredite jezero.
Otto Makra Odgovori
1. jezero da se ocisti !!!!!
a posle moze dalje da se nastavi pitanje sta i kako cemo realizovati da to bude dobro 1.palicanima ,naravno i onima ko ulaze novac u to!
necu dalje da komentarisem ovo stvar jer to se trebalo vec davno da se realizuje !
a ne samo pricati o tome !!!
Istina Odgovori
Jeli ovo za plakati ili smijati,pa kako vas nije sramota ali, od vas je pa me i necudi , sramota je za ljude,pokrijte se sopstvenim usima ,jos jedna u nisu namestaljki za izvlacenje para iz gradske kase i cerupanja gradjana . , Sta je sa predhodnim projektima koje ste smislili ?Kada ce biti zavrseni? . Zasto nisu ? Kada ce odgovarati oni sti su ih smislili?
jos samo malo Odgovori
Necija deca studiraju arhitekturu pa nek im se nadje da imaju za malo zabave po bgd i ns
ivan Odgovori
Dosta bre vise zamajavanja,kakav komplex bre,ljudi leba nemaju jesti
Zdravo pametan Odgovori
@vox populi
Paranoja je čudo, pretpostavljam da si i ti, kao i Always Ultra, obožavalac lokalnog SNS-a, ali da, baš kao i on, nemaš pojma ko je Bogdan Laban...
Đorđe Odgovori
ovde je radni naslov * Gradimo akva, velnes iii sve u krug do turskog hamama pošto je bratija i pored "uslova"nagradila kod ZOO i malo povišen i proširen objekat do 5 spratova, odmah su dobili i parking i kanalizaciju (BAŠ KAO I SVO UKALJANO NASELJE SUBOTICA)....
Setite se "projekta" pretvaranja okoline plave fontane u kafić(usput pokriti za trajno fontanu od 900000DM kao ukras kafića)!

Ništa se ne menja samo još da nađu više od 1000 turista kroz pet godina (dnevno)
... Odgovori
Ko ovde koga zaj.e.ava?
bandi Odgovori
kako ne kapirate ? Nije poenta u Palicu i njegovoj izgradnji ,nego u dodeli sredstava za plan.Sad ce neko tzv osvojiti nagradu i oni ce ga isplatiti.Taj kome legnu pare je njihov covek.Tako imamo placen plan za zelenu fontanu,podzemnu garazu ...itd...itd .10 planova po 20.000 eura je 200.000 eura.Eto nasih novaca .
lakumity103 Odgovori
Lako se bahatiti tudjim novcem. Valjda ce jednog dana neko i za to odgovarati.
Dosta je idejnih resenja koja nikad nece biti ostvarena. TREBA RADITI !
Ocistite prvo vodu pa se onda pravite pametni.
Viki Odgovori
dok ovi naprave banju doktle će mađarska da se obogati na naše sugrađane , jer NS, BG, i SU puna je banja u okolini mađarske. dok nama je iz grada 9 km bi bilo vrhunska domaća banja samo nema ko da gradi jer treba namiriti prvo džepove naših političara. ne bi bilo narod tako bolestan da bi moglo ići u blizini na banjsko lečenje bez ogromnog troška smeštaja i ....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.