Komentara: 1
Pregleda: 6977
Foto

Konkurs Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda

30.03.2016. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
Stambeno-kreditni pronatalitetni fond Grada Subotica je raspisao konkurs za dodelu sredstava za bankarski stambeni kredit, kao i za poboljšanje uslova stanovanja koji podnosioci mogu da ostvare kod dve banke, NLB banke i Eurobank. Za konkus su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 9,3 miliona dinara.
Konkurs Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda

Maksimalni iznos sredstava za koji građani mogu konkurisati za bankarski stambeni kredit je 15 000 evra u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu evra na dan sklapanja ugovora. Sredstva se odobravaju sa rokom otplate do 25 godina, beskamatno. Za poboljšanje uslova stanovanja maksimalan iznos sredstava koji se može ostvariti je 4500 evra za adaptaciju, sa rokom otplate do 10 godina, dok je za poboljšanje uslova stanovanja kupovinom nove nekretnine predviđeno 9 000 evra, sa rokom otplate do 25 godina.

- Pravo učešća na konkurs imaju sve osobe koje su u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, kao i samohrani roditelji sa najmanje jednim detetom. Dok je ranije bio uslov da ta lica ne poseduju nekretninu, sada oni mogu imati nekretninu, ali postoji limit za koji mogu konkurisati. Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su vlasnici stana ili stambene zgrade površine manje od 17 m2 po članu porodice-kaže mr Helena Suljić, predsednica Upravnog odbora Stambeno-kreditno pronatalitetnog fonda.

Povlastice za vraćanje sredstava odobrenih od strane Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda korisnici mogu ostvariti ukoliko imaju više od jednog deteta.

-Korisnik sredstava sa jednim detetom je dužan da vrati 100 odsto sredstava, sa dvoje dece 75 odsto sredstava, sa troje 12,5 odsto sredstava, dok je korisnik sa četvoro ili više dece oslobođen obaveze vraćanja sredstava odobrenih od strane Fonda-objašnjava Helena Suljić.

Konkurs će biti otvoren do 19. aprila. Prijave se šalju poštom na adresu Grad Subotica-Komisija za stambene odnose Grada Subotice, Trg slobode 1 ili se podnose lično u Uslužnom centru, svakog dana od 7,30 do 14,30 časova.

Izvor: Subotica.com
Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Najava konkursa Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6977
Povezane teme

Pronatalitetni fond Grada Subotice

stambeno kreditni pronatalitetni fond subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.