Komentara: 2
Pregleda: 3044

Konkurencija će dovesti do poboljšanja apotekarskih usluga

27.03.2013. u 19:10h
Izvor: RTV Yueco
Apoteka Subotica će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti ulaganju u kadrove, infrastrukturu, povećanju dostupnosti apotekarskih usluga građanima, kao i unapređenju odnosa sa ZZJZ, Domom zdravlja i Opštom bolnicom.
Konkurencija će dovesti do poboljšanja apotekarskih usluga

Iako je uključivanjem privatnih apoteka u sistem državnih apoteka, „Apoteka Subotica“ izgubila monopol u pružanju apotekarskih usluga osiguranicima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, konkurencija će postaći unapređenju usluga, rečeno je danas na sastanku Saveta za zdravstvo i socijalnu zaštitu Severnobačkog okruga.

Apoteka Subotica bila je domaćin sastanka Saveta za zdravstvo i socijlnu zaštitu Severnobačkog okruga, na kome je ukazano na važnost uloge apotekarske ustanove „Apoteka Subotica“ , koja trenutno ima 23 ogranka, u funkcionisanju zdravstva. Nova direktorka ove ustanove Olivera Radnić je istakla da će joj prioritet u radu biti unapređenje Strateškog plana za period od 2010. do 2014.

Ulaskom privatnih apoteka u sistem državnih apoteka, „Apoteka Subotica“ izgubila je monopol u pružanju apotekarskih usluga korisnicima osiguranja. Međutim, konkurencija će doprineti poboljšanju pružanja usluga.

Uključivanjem privatnih apoteka u sistem državnih, građanima će pored nekoliko novih ogranaka u gradu, lekovi na recept biti dostupni i još u jednom ogranku na Paliću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 dan
Komentara: 2
Pregleda: 3044
Povezane teme

apoteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.