• Pregleda: 2664

Konkurencija će dovesti do poboljšanja apotekarskih usluga

Apoteka Subotica će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti ulaganju u kadrove, infrastrukturu, povećanju dostupnosti apotekarskih usluga građanima, kao i unapređenju odnosa sa ZZJZ, Domom zdravlja i Opštom bolnicom.
Konkurencija će dovesti do poboljšanja apotekarskih usluga

Iako je uključivanjem privatnih apoteka u sistem državnih apoteka, „Apoteka Subotica“ izgubila monopol u pružanju apotekarskih usluga osiguranicima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, konkurencija će postaći unapređenju usluga, rečeno je danas na sastanku Saveta za zdravstvo i socijalnu zaštitu Severnobačkog okruga.

Apoteka Subotica bila je domaćin sastanka Saveta za zdravstvo i socijlnu zaštitu Severnobačkog okruga, na kome je ukazano na važnost uloge apotekarske ustanove „Apoteka Subotica“ , koja trenutno ima 23 ogranka, u funkcionisanju zdravstva. Nova direktorka ove ustanove Olivera Radnić je istakla da će joj prioritet u radu biti unapređenje Strateškog plana za period od 2010. do 2014.

Ulaskom privatnih apoteka u sistem državnih apoteka, „Apoteka Subotica“ izgubila je monopol u pružanju apotekarskih usluga korisnicima osiguranja. Međutim, konkurencija će doprineti poboljšanju pružanja usluga.

Uključivanjem privatnih apoteka u sistem državnih, građanima će pored nekoliko novih ogranaka u gradu, lekovi na recept biti dostupni i još u jednom ogranku na Paliću.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

2
mrki Odgovori
Direktorka je partijskom zaslugom dobila odgovarajući položaj .Još jedan dokaz zašto ljudi ulaze u politiku.
ovi nemaju pojma o cemu govore Odgovori
nova direktorka apotekarske ustanove nema pojma o poslu na koji je postavljena o čemu svedoči njena izjava da će privatne apoteke biti dobra konkurencija pri čemu nije ni sama svesna činjenice da država ukida državne apoteke pa je očigledno da je ona partijska poslušnica bez trunke zdravog razuma da bi shvatila situaciju u koju je dospela i samo kao papagaj ponavlja po ustaljenoj šemi njene stranke reklamne poruke za preizborne manipulacije i obmanjivanje građana a nimalo ne zaostaje ni Marković za njom.

http://www.youtube.com/watch?v=FE_xbtNpNFA&list=UU2q0sEUVjoe6OhN8iE2Ig5g&index=55

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/drzava_zatvara_drzavne_apoteke.55.html?news_id=258223

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=03&nav_category=12&nav_id=701652
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.