Komentara: 0
Pregleda: 2907

Konjički sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromu

27.06.2020. u 21:39h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelje kasačkih okršaja već u nedelju očekuje novo druženje na Gradskom hipodromu. Među devet trka naći će se popularne "Subotička milja" i "Probni derbi". Program počinje u 15 časova, a najveća uzbuđenja se očekuju u samom finišu trkačkog dana, između 18 i 19 časova.
Konjički sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromu

Dok se "Subotička milja" približava ulasku u petu deceniju postojanja, tradicija "Probnog derbija" traje daleko duže. Prva trka četvorogodaca domaćeg uzgoja odvožena je davne 1946. godine, a poslednji je podigao trofej Branko Skenderović sa grlom "Imola".

Konjički sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromu

U nedeljnom okršaju u borbi za šampionsku lovoriku naći će se dvanaest grla, među njima i grlo "Dream catcher" iz štale NBA zvezde Nikole Jokića. Nagradni fond za "Probni derbi" iznosi 200.000 dinara,a trka počinje u 18 časova.

Uz tradiciju konjičkih kasačkih trka koju Subotičani neguju već skoro ceo vek, neminovno idu i trke koje se pamte i koje su postale sinonim za ljubitelje kasa na severu Bačke. Svaka trka je lepa, svaka nosi priliku da se istaknu vrline i vozača i plemenitog grla, ali se u poslednjih tridesetak godina među najprestižnijim trkama koje organizuje Konjički klub "Bačka" svakako nalazi „Subotička milja“, koja ima tradiciju od 1982. godine, a njen idejni tvorac je Zvonko Bogdan.

Konjički sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromu

Konjički sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromuMeđunarodna trka "Subotička milja" za grla od 3+ godina starosti, ima nagradni fond od 100.000 dinara. Učestvovaće devet takmičara sa svojim grlima, a start je zakazan od 18 časova.

Poslednji vikend jula (25. i 26.) rezervisan je za tradicionalnu „Dužijancu”, ali i „Derbi kvalifikacije”. Prema najavama 16. avgusta će u našem gradu biti održan „Srpski kasački derbi”, a potom je trkački dan na severu Bačke i 6. septembra (Čantavir), pa 13. septembra (Subotica). Za 11. oktobar su zakazane trke „Revanš Derbi” i „Trka oslobođenja Subotice”.

Konjički sport: "Subotička milja" i "Probni derbi" u nedelju na Gradskom hipodromuProgram na Gradskom hipodromu počinje u 15 časova, a trke će startovati na svakih pola časa. Pogledajte kompletnu satnicu za nedelju, 28. jun, kao i učesnike svake trke pojedinačno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2907

Povezana vest

Povezane teme

hipodrom

subotički hipodrom

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

subotička milja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.