Komentara: 0
Pregleda: 5400
Foto

Konjički klub "Bačka" proglasio najbolje pojedince, sumirao sezonu i najavio nove aktivnosti

28.02.2018. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak, 22. februara, održana je godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka", na kojoj je analizirana prethodna kasačka sezona, celokupna organizacija, najbolji pojedinci su dobili prigodne plakete, a pojedini i firme koji su podržavali rad Kluba dobili su zahvalnice.
Konjički klub "Bačka" proglasio najbolje pojedince, sumirao sezonu i najavio nove aktivnosti

Nakon formalnog dela u kojem su sumirani rezultati i u prisustvu brojnih članova KK "Bačka" i prijatelja kasačkih trka usledila je podela priznanja i zahvalnica.

Prema rečima Miodraga Zagorca, predsednika KK "Bačka", protekla godina po više parametara može da se oceni uspešnom i izrazio je nadu će se i ova nastupajuća okončati u najboljem redu, iako postoje određeni izazovi.

- Iza nas je jedna odlična sezona. Dosta smo uradili u Klubu, ali i na stazi. Bilo je dobrih rezultata na Prvenstvu dvogodaca, Dužijanci i Subotičkoj milji. Grlo "Rincope jet" je ostvario fenomenalan rezultat. Očekujemo još bolju sezonu u ovoj godini, koja će biti obeležena "Derbijem", najvažnijom trkom u karijeri svakog kasača. Broj trkačih dana, na žalost nismo mogli da povećamo, biće ih i u novoj sezoni osam. Svakog meseca ćemo održati po jedan trkački dan, sem u julu, kada se tradicionalna Dužijanca održava kroz dva dana. - istakao je Zagorac - Što se "Derbija" tiče, nismo planirali da budemo domaćini, nismo ni takav budžet napravili. Situacija u našem sportu u celoj zemlji je loša, u dogovoru sa ljudima iz Saveza treba da budemo i domaćini "Derbija" a pitanje finansija ćemo rešavati zajedničkim snagama.

Konjički klub "Bačka" proglasio najbolje pojedince, sumirao sezonu i najavio nove aktivnosti

Najviše priznanja, po pravilu, osvajao je Branislav Mukić, tako je bilo i u 2017. godini nakon što je ponovo proglažen za najboljeg vozača, bila mu je to devetnaesta uzastopna, a dvadeseta titula najboljeg vozača u karijeri.

Titule sam osvajao ne samo kao vozač već i kao trener. U prošloj sezoni imao sam 36 pobeda od 103 starta, to je lep rezultat sa kojim moram biti zadovoljan. Bilo je lepih pobeda, pogotovo sa grlima "Grumetti", "Bea Kievitshof", a od mladih konja izdvojio bih "Iago d'Amore" koji je osvojio Prvenstvo trogodaca. Posle pet uzastopnih pobeda izostalo je Prvenstvo dvogodaca. - rezimira Mukić

Konjički klub "Bačka" proglasio najbolje pojedince, sumirao sezonu i najavio nove aktivnosti

U toku su pripreme za novu sezonu, ostala su još dva meseca rada.

- U štali ima dosta konja, dvadesetak je u treningu. Imamo i dalje mlade nade, priključujemo ove godine sedam mladih dvogodaca domaćeg odgoja i dva mađarskog. U trogodačkoj generaciji čekamo "Silverada" i "Kinder stara", možda se još neko pojavi. U debi generaciji imamo grla "Protecta ferm" i "Iago d'Amore", ali generacija je izuzetno jaka, konkurencija će biti oštra. - zaključuje Mukić

Izvor: Subotica.com
Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost proglašenja najboljih takmičara Konjičkog kluba "Bačka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 5400
Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

kasačke trke

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.