Komentara: 0
Pregleda: 4616
Foto

Konjički klub "Bačka" proglasio najbolje pojedince, sumirao sezonu i najavio nove aktivnosti

28.02.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak, 22. februara, održana je godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka", na kojoj je analizirana prethodna kasačka sezona, celokupna organizacija, najbolji pojedinci su dobili prigodne plakete, a pojedini i firme koji su podržavali rad Kluba dobili su zahvalnice.
Konjički klub "Bačka" proglasio najbolje pojedince, sumirao sezonu i najavio nove aktivnosti

Nakon formalnog dela u kojem su sumirani rezultati i u prisustvu brojnih članova KK "Bačka" i prijatelja kasačkih trka usledila je podela priznanja i zahvalnica.

Prema rečima Miodraga Zagorca, predsednika KK "Bačka", protekla godina po više parametara može da se oceni uspešnom i izrazio je nadu će se i ova nastupajuća okončati u najboljem redu, iako postoje određeni izazovi.

- Iza nas je jedna odlična sezona. Dosta smo uradili u Klubu, ali i na stazi. Bilo je dobrih rezultata na Prvenstvu dvogodaca, Dužijanci i Subotičkoj milji. Grlo "Rincope jet" je ostvario fenomenalan rezultat. Očekujemo još bolju sezonu u ovoj godini, koja će biti obeležena "Derbijem", najvažnijom trkom u karijeri svakog kasača. Broj trkačih dana, na žalost nismo mogli da povećamo, biće ih i u novoj sezoni osam. Svakog meseca ćemo održati po jedan trkački dan, sem u julu, kada se tradicionalna Dužijanca održava kroz dva dana. - istakao je Zagorac - Što se "Derbija" tiče, nismo planirali da budemo domaćini, nismo ni takav budžet napravili. Situacija u našem sportu u celoj zemlji je loša, u dogovoru sa ljudima iz Saveza treba da budemo i domaćini "Derbija" a pitanje finansija ćemo rešavati zajedničkim snagama.

Najviše priznanja, po pravilu, osvajao je Branislav Mukić, tako je bilo i u 2017. godini nakon što je ponovo proglažen za najboljeg vozača, bila mu je to devetnaesta uzastopna, a dvadeseta titula najboljeg vozača u karijeri.

Titule sam osvajao ne samo kao vozač već i kao trener. U prošloj sezoni imao sam 36 pobeda od 103 starta, to je lep rezultat sa kojim moram biti zadovoljan. Bilo je lepih pobeda, pogotovo sa grlima "Grumetti", "Bea Kievitshof", a od mladih konja izdvojio bih "Iago d'Amore" koji je osvojio Prvenstvo trogodaca. Posle pet uzastopnih pobeda izostalo je Prvenstvo dvogodaca. - rezimira Mukić

U toku su pripreme za novu sezonu, ostala su još dva meseca rada.

- U štali ima dosta konja, dvadesetak je u treningu. Imamo i dalje mlade nade, priključujemo ove godine sedam mladih dvogodaca domaćeg odgoja i dva mađarskog. U trogodačkoj generaciji čekamo "Silverada" i "Kinder stara", možda se još neko pojavi. U debi generaciji imamo grla "Protecta ferm" i "Iago d'Amore", ali generacija je izuzetno jaka, konkurencija će biti oštra. - zaključuje Mukić

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4616
Povezane teme
konjički klub bačka konjičke trke konjički sport kasačke trke miodrag zagorac
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.