Komentara: 0
Pregleda: 3421
Foto

Konjičke trke: 91. srpski kasački derbiji u nedelju na Hipodromu

16.08.2018. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
U nedelju na Gradskom hipodromu održaće se 6. kasački dan u organizaciji Konjičkog kluba "Bačka". Na programu je sedam trka, među kojima je najatraktivnija 91. Sanders srpski kasački derbi koja počinje u 18 časova.
Konjičke trke: 91. srpski kasački derbiji u nedelju na Hipodromu

Subotica je posle tri godine organizuje Srpski kasački derbi (poslednji je održan 2015. godine) kada je trijumfovalo grlo Semjuel Beketa Artesa, sa vozačem Tiborom Hajnalom. Prvi derbi je održan davne 1923. godine. Od Subotičana najviše trofeja, po sedam, uzeli su Franc Filipič i još uvek aktivni vozač Branislav Mukić, koji će u nedelju pokušati da postane rekorder kasačkog derbija.

- Imamo veliku čast i privilegiju da organizujemo jednu ovakvu trku od imena, najznačajniju za svakog konjara, generacijsku trku koje se trči samo jednom u životu svakog konja - rekao je Miodrag Zagorac, predsednik KK "Bačka".

Konjičke trke: 91. srpski kasački derbiji u nedelju na Hipodromu

Prema rečima Miloša Jeremića, novinara emisije "Konji ponovo jure", od 11 grla koja će učestvovati na ovogodišnjem kasačkom derbiju, već u startu može se otpisati šest grla koja nemaju šansu da dođu do trofeja. Sa njegovim rečima složio se i vozač Boris Kečenović koji će u nedelju sa svojim grlom "Lejla SP" pokušati da uđe u istoriju.

- Ova trka se dešava jednom u životnom veku konja, dvanaest najboljih u srbiji se kvalifikuje da bi u tri minuta pokazalo šta zna, a posle toga nema popravnog. Imamo 5 favorita u trci, to su Kan Legasi, Lago D'amor, Sirija AT, CIprus AT i Lejla SP. Imam čast da vozim Lejlu SP, to je dobra kobila, imam šansu da se umešam u sam vrh. - kaže Kečenović, pobednik "Fliger derbija" iz maja, i dodaje - Trka je posebna jer nosi posebnu tenziju, ljudi i konji se spremaju četiri godine za ovo a imaju samo tri minuta da pokažu svoje najbolje. Moram da kažem da je konkurencija jako izjednačena, da su konji jaki, da je staza odlična i ko god da završi u prvih 5 je praktično pobednik.

Početak prve trke je od 14 časova, od 15,45 predstaviće se jahači sa ergele "Kelebija". Pre svečanog otvaranja 91. Sanders srpskog kasačkog derbija (17h) održaće se još jedna trka. Od 18 časova kreće najuzbudljivijih tri minuta sezone i trka dana - kasačkog derbija.

- Ako bi pravili poređenje sa trkom "Dužijanca" od pretprošle nedelje, a da se pritom izrazimo gastronomskim rečnimo, u toj trci smo imali "bogatu vojvođansku trpezu", dok je Srpski kasački derbi neka vrsta zabave na kojoj se služe samo kavijar i šampanjac - rekao je Miloš Jeremić. - U ta tri-četiri minuta trke Derbija staju sva nadanja, tuga, radost, očekivanja i strepnja.

Konjičke trke: 91. srpski kasački derbiji u nedelju na Hipodromu

Među favoritima nalazi se i Branislav Mukić, koji će prema rečima Jeremića imati specijalan motiv, kako zbog toga što je do sada imao nešto lošiju sezonu tako i zbog činjenice da će ući u istoriju sa 8 titula osvajača srpskog kasačkog derbija i u neku ruku time "preboleti" što verovatno neće odbraniti titulu njaboljeg vozača sezone.

Prošle godine je Srbobranu postavljen novi, aktuelni rekord Derbija, a predsednik KK "Bačka" je izrazio nadu da bi se novi mogao postaviti baš na Hipodromu u Subotici.

Kompletan program sa listom upisanih konja možete pogledati ovde.

Izvor: Subotica.com
Najava 91. srpskog kasačkog derbija Najava 91. srpskog kasačkog derbija Najava 91. srpskog kasačkog derbija Najava 91. srpskog kasačkog derbija Najava 91. srpskog kasačkog derbija Najava 91. srpskog kasačkog derbija Najava 91. srpskog kasačkog derbija Najava 91. srpskog kasačkog derbija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3421

Povezana vest

Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

srpski kasački derbi

kasačke trke

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.