• Pregleda: 3338

Konferencija o ljudskim pravima migranata

U hotelu „Galleria“ u ponedeljak je počela trodnevna radionica na temu ljudskih prava migranata i izbeglica, prva u Srbiji, koju organizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ujedinjene nacije.
Konferencija o ljudskim pravima migranata

Cilj radionica je unapređenje konkretnog rada zaposlenih u nadležnim institucijama sa migrantima, radi adekvatnijeg obezbeđivanja neophodne pomoći i poboljšanja već postojećih mehanizama rada.

- Želja nam je da osnažimo značajnu dimenziju ljudskih prava, i to ne samo migranata, nego i drugih građana u jednoj međunacionalnoj sredini. Nema boljeg trenutka, ni mesta, da razgovaramo o ljudskim pravima, ne osuđujemo ničiju odluku, ali nas, kao zemlju kandidata za ulazak u EU interesuje da li su to evropske vrednosti koje negujemo – istakao je državni sekretar Nenad Ivanišević na otvaranju skupa.

Po njegovim rečima u Srbiji nikada nije bilo manje migranata, a trenutna situacija se ne odnosi na građane Srbije, koji i dalje putuju najnormalnije.

- Zna se šta je readmisija. I po readmisiji ćemo ljude primati. Vrši se uz utvrđivanje zemlje porekla i, pre svega, zemlje državljanstva. Dakle, ukoliko žele da vraćaju ljude, moraće da ih vrate u Grčku. To je prva zemlja ulaska u Evropsku uniju  Nećemo prihvatiti taj broj izbeglica koji Mađarska vraća. I to jeste naš stav od danas i to treba svi da znaju – naglasio je Ivanišević i dodao da su ljudska prava izbeglica u Srbiji ispoštovana, ali da je neprihvaljivo da u prihvatnom centru u Kanjiži nema vode za migrante.

O ljudskim pravima migranata govorila je i Irena Vojackova-Solorano, stalni koordinator EU.

- Ova situacija je izazov za sve, menja se iz dana u dan i zbog toga moramo što pre da reagujemo i ova radionica se odvija u pravi čas, kako bi se preduzimali pravi koraci i nadamo se da će Srbija i dalje biti u stanju da nastavi ovim pravce – naglasila je predstavnica EU.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
uvek u pravu Odgovori
Da li i mi obični građani treba da postanemo migranti, izbeglice, azilanti ili ne znam šta pa da i o nama neko povede računa i porazgovara. I to ni manje ni više nego tri dana.Samo trošite, ima narod para a verovatno će zaključak biti da je situacija teška, da dolazi zima da treba topla garderoba, hrana ogrev itd.Istorijiski sastanak nema šta.
aleksandar Odgovori
ljudsko pravo u EU im je da budu osudjeni na tri godine ako nemaju pasos kod sebe
bona fide Odgovori
Gospodine Ivanisevicu odrzi Orbanu predavanje ako imas mu.a.
informator Odgovori
Sto ne govorite o LJUDSKIM PRAVIMA istrebljenih Krscana u MOSULU u SIRIJI koji su tamo od 2veka i jos govore jezikom Aramejanskim ili manjina Jazida i Kurda
Kurda su jedini na terenu koji se bore protiv Islamske republike i USA nista ne kaze kada Turc i bombarduju te iste Kurde govoreci da su teroristi sto si rekli Armenjijance kada ih je TURSKA istrebila pocetkom 20veka i ubila oko 1ipol miliona i jos nije zvanicno priznala GENOCID
OVI sto dolaze ima ih puno iz ALEPA jezgra terorista i o tim DJIJADISTIMA VI govorite o LJUDSKIM PRAVIMA
Ima jos 4miliona imigranata u Turskoj i 1milion u Libanu i INTERESANTNO IRENA V.SOLORANO bi trebala da ide u KATAR ARABIJSKU SAUDIJU koji placaju te iste teroriste jer SADAT i SIRIJSKA vlada nisu Muslimani Suniti vec SCHITI kao i IRAN i zato se oni tamo ratuju
A IZRAEL nece nikoga uzeti od imigranata???oni su najveci RASISTI i verovatno i oni imaju ulogu u ovom sto se dogadja tamo na bliskom istoku jer SIRIJA je jedna od najmocnijih armija na bliskom istoku i IRAN koji je spremao atomsku bombu a veliki neprijatelji IZRAELA sto odgovara KATARU i ARAB.SAUDIJI jer nisu iste Muslimanske vere sa IRANOM I SIRIJOM
Dokaz u Jemenu ARAB.SAUD.bombarduje kao teroriste SCHITE
Turci su isto Suniti i zato bombarduju Kurde
IVANISEVICU jer si shvatio sve ovo???
Mi EVROPLJANI NECEMO I NE ZELIMO PLATITI GRESKE USA ISZRAELA KATARAA TURSKE I ARABSAUd. i sreca sto PUCIN drzi RAVNOTEZU tamo i podrzava SADATA kojeg smo hteli predstaviti kao Doktatora a nije tacno ni za njega ni za SADAMA HUSEINA ni za GADAFIJA u Libiji
Daddy Odgovori
@aleksandar
"""ljudsko pravo u EU im je da budu osudjeni na tri godine ako nemaju pasos kod sebe"""


Vi ocigledno niste razumeli onaj deo da su ovo ekonomski migranti.

Pa zasto postoje granice i zakoni ako ih kriminalci mogu preci kad hoce i gde hoce, i to jos masovno.


Svaka cast gosn Orbane, samo napred!
istina Odgovori
Ovi naši su veći katolici od pape .Utrkuju se i nadmeću u
dodvoravanju .To im nije bilo svojstveno a ni sada nemaju
razumevanja za nevoljnike sa naših prostora .
Izgleda da su spremni da se bore za prava drugih do zadnjeg
građanina Srbije .
Zahvalni treba da budu građanima Srbije jer oni daju ton humanosti
materijalnim sredstvima i ljudskim postupcima a nikako narcisoidni
i sračunati političari .

Zaista ovi naši političari nemaju ni mere ni korektnosti niti trunke
obzirnosti .JA PA JA;PA JA ,PA OPET JA .
Ana Odgovori
I naravno Đžej!
Momir Odgovori
Šta ćemo sa našim ljudskim pravima da se napokon oslobodimo političkih ŠIBICARA kao što je on.
sting Odgovori
tu je dzej legenda zivi ....
punisher Odgovori
mrrrrrs bre
jacemkazem Odgovori
Samo trosite pare za gluposti i ladite usta bez veze i bez ikakve koristi.
suboticanka Odgovori
Haos na Horgosu, a on i dalje pametuje, drzi Radionicu na temu ljudska prava migranata! Pa sta do sad uradio? Kome i cemu predavanja, za dobru dnevnicu?
kontakt Odgovori
Bravo džej samo ti ekrem antelj fali i to je dream tean
samoreklama Odgovori
Magacioner dosao da se slika...a Gallerija hotel sluzi samo za sastanke i neke anonimuse
moti Odgovori
Najezim se od ovakvih gluposti, moje pitanje glasi, ko snosi troskove trodnevne konferencije, u hotelu, ???,
nenad Odgovori
Ivaniševiću odlazi odavde i lupaj gluposti tamo gde te niko nezna. Kako te nije sramota - politička ulizico. TI imaš đon na obrazu, a ne kožu. Da dođu radikali na vlast siguran sam da bi se i njima dodvoravao samo da budeš neko i nešto. Za tebe je Šešelj - Kišmiško.
ggg Odgovori
"I po readmisiji ćemo ljude primati. Vrši se uz utvrđivanje zemlje porekla i, pre svega, zemlje državljanstva. Dakle, ukoliko žele da vraćaju ljude, moraće da ih vrate u Grčku. " - Grčka im nije ni zemlja porekla, ni državljanstva.
"Nećemo prihvatiti taj broj izbeglica koji Mađarska vraća." - onda pre svega ne bi trebalo da ih primimo iz Makedonije, pošto kod nas ne ulaze prvenstveno iz Mađarske.
A tek kad je neki dan izjavio da ako treba, poslaćemo vojsku na granicu! Da li to znači da ćemo poubijati migrante, ili da ćemo zaratiti sa Mađarskom (tj. sa NATO-om) zbog migranata?
Kome su namenjene ove izjave? Nismo idioti!
stipan Odgovori
Zasto nije otso da pomogne tim amigrantima kad vec blebetate. Sto ne odete da ih napojite...
billybob Odgovori
I dok se vi sigrate u vašim radionicama, stvaran život se odvija iza zidova udobnog Kongresnog centra luksuznog hotela "Galleria".
darko Odgovori
@billybob Treba vestacki napraviti scenu da je hotelski kapacitet popunjen i vredan paznje!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.