Komentara: 20
Pregleda: 3899
Foto

Konferencija o ljudskim pravima migranata

15.09.2015. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
U hotelu „Galleria“ u ponedeljak je počela trodnevna radionica na temu ljudskih prava migranata i izbeglica, prva u Srbiji, koju organizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ujedinjene nacije.
Konferencija o ljudskim pravima migranata

Cilj radionica je unapređenje konkretnog rada zaposlenih u nadležnim institucijama sa migrantima, radi adekvatnijeg obezbeđivanja neophodne pomoći i poboljšanja već postojećih mehanizama rada.

- Želja nam je da osnažimo značajnu dimenziju ljudskih prava, i to ne samo migranata, nego i drugih građana u jednoj međunacionalnoj sredini. Nema boljeg trenutka, ni mesta, da razgovaramo o ljudskim pravima, ne osuđujemo ničiju odluku, ali nas, kao zemlju kandidata za ulazak u EU interesuje da li su to evropske vrednosti koje negujemo – istakao je državni sekretar Nenad Ivanišević na otvaranju skupa.

Konferencija o ljudskim pravima migranata

Po njegovim rečima u Srbiji nikada nije bilo manje migranata, a trenutna situacija se ne odnosi na građane Srbije, koji i dalje putuju najnormalnije.

- Zna se šta je readmisija. I po readmisiji ćemo ljude primati. Vrši se uz utvrđivanje zemlje porekla i, pre svega, zemlje državljanstva. Dakle, ukoliko žele da vraćaju ljude, moraće da ih vrate u Grčku. To je prva zemlja ulaska u Evropsku uniju  Nećemo prihvatiti taj broj izbeglica koji Mađarska vraća. I to jeste naš stav od danas i to treba svi da znaju – naglasio je Ivanišević i dodao da su ljudska prava izbeglica u Srbiji ispoštovana, ali da je neprihvaljivo da u prihvatnom centru u Kanjiži nema vode za migrante.

Konferencija o ljudskim pravima migranata

O ljudskim pravima migranata govorila je i Irena Vojackova-Solorano, stalni koordinator EU.

- Ova situacija je izazov za sve, menja se iz dana u dan i zbog toga moramo što pre da reagujemo i ova radionica se odvija u pravi čas, kako bi se preduzimali pravi koraci i nadamo se da će Srbija i dalje biti u stanju da nastavi ovim pravce – naglasila je predstavnica EU.

Izvor: Subotica.com
Radionica na temu ljudskih prava migranata Radionica na temu ljudskih prava migranata Radionica na temu ljudskih prava migranata Radionica na temu ljudskih prava migranata Radionica na temu ljudskih prava migranata Radionica na temu ljudskih prava migranata Radionica na temu ljudskih prava migranata Radionica na temu ljudskih prava migranata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 3899
Povezane teme

Nenad Ivanišević

migranti

ljudska prava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.