Komentara: 2
Pregleda: 2291
Foto

Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku

27.05.2021. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
U godini kada MKC "Nepker" slavi veliki jubilej - 150 godina postojanja, u ovoj ustanovi puni su optimizma što se tiče organizacije programa i prepoznatljivih međunarodnih manifestacija. Jedna od aktivnosti koju su, kako kažu neplanirano uspeli da realizuju, je implementacija modernih akustičnih panela koji su se idealno uklopili u ambijent koncertne sale, a čime je rešen problem "odzvanjanja".
Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku

Koncertna sala "Kostolanji Deže" u okviru Mađarskog kulturnog centra "Nepker" implementirala je moderan sistem ozvučenja. Radovi su trajali oko mesec i po dana i sada ova visoka i prostrana prostorija ima značajno bolju akustiku i prostiranje zvuka. Sve to je urađeno uz najminimalnije narušavanje atentičnog ambijenta.

- Nepker je je obnovljen od 1995. do 1997. godine, a za interijer ovog muzičkog paviljona zaslužan je Imre Makovec, građevinski arhitekta. Iako sam ambijent izgleda predivno, iz aspekta održavanja koncerata i priredbi, ranije smo imali mnogo glatkih površina zbog čega je sala "odzvanjala", što nam je bio dugogodišnji problem. Želeli smo da rešimo ovaj problem ali tako da ne narušimo sam izgled i koncepciju. Namestilo nam se da smo aplicirali na jedan konkurs krajem 2020. godine, iako mislimo da smo predali doabr projekat nismo imali velika očekivanja, međutim dobili smo sredstva - kaže Bela Bodrogi, generalni sekretar MKC "Nepker". - Uspeli smo da istaliramo 24 panela, a da ne narušimo sam izgled koncertne sale. To su specijalni akustični paneli, ručno napravljeni za naše potrebe kako bi se što bolje uklopilo u postojeće okruženje. Na ulaze i prozore postavili smo, takođe za naše potrebe izrađene, akustične zavese. Bilo je teško dobro ozvučiti, ali mernim instrumentima i ličnim utiskom možemo da kažemo da smo uspeli.

Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustikuBodrogi ističe da je sala u Nepkeru sada najbolja koncertna sala u Subotici, a u to su već imali prilike da se uvere kroz nekoliko muzičkih dešavanja koja su održana u prethodne dve sedmice.

- Predstoji nam još mnogo priredbi ove godine, nadamo se da će se normalizovati sitaucija sa pandemijom i da ćemo moći da pristupimo realizaciji svega što smo planirali. U planu nam je da održimo 20. jubilarni Interetno festival, a proslavićemo 75 godina sekcije za ples. Ovaj period dok nismo mogli da održavamo naš program iskoristili smo da uradimo neke unutrašnje radove. Nadamo se da ćemo tokom godine moći da organizujemo što veći broj sadržaja i okupiti što veći broj ljudi, da zajedno proslavimo veliki jubilej, vek i po postojanja MKC "Nepker" - zaključuje Bodrogi.

Izvor: Subotica.com
Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku Koncertna sala MKC "Nepker" značajno unapredila akustiku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2291
Povezane teme

bela bodrogi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.