Komentara: 0
Pregleda: 3282

Koncerti maturanata Muzičke škole

10.05.2017. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Završni koncerti maturanata Muzičke škole održaće se 15. i 16. maja. Ulaz na oba koncerta je besplatan.
Koncerti maturanata Muzičke škole

Koncert maturanata vokalno-instrumentalnog odseka klasične muzike održaće se u ponedeljak, 15. maja, s početkom u 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće. Maturante će pratiti simfonijski orkestar Muzičke škole pod dirigentskom palicom profesora Čabe Paška.

Кao solisti će nastupiti najbolji učenici: Brezovski Gerge – violina, klasa prof. Pal Žiga; Savičić Mila – klavir, klasa prof. Ildiko Biro Tirjung; Mrkajić Teodora – klarinet, klasa prof. Кondić Lazar; Кrmpotić Dominika – flauta, klasa prof. Miketić Miloš; Blažić Nikola – violina, klasa prof. Nikolić Miloš. Na programu će biti dela poznatih kompozitora kao što su Volfgang Amadeus Mocart, Kamil Sent Sajens, Franc Danzi, Franc Kromer i Pablo de Sarsate. Solisti će u četvrtak, 11. maja, održati koncert u Bajmoku.

Sledećeg dana biće održan Maturski koncert odseka tradicionalne muzike u dvorištu Muzičke škole, takođe, s početkom u 19 časova. Izvodiće se melodije tradicionalnih pesama iz različitih krajeva našeg regiona i šire, pa će publika imati priliku da čuje pesme iz Vojvodine, severoistočne i zapadne Srbije, s Kosova i Metohije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i muzičku tradiciju Mađara s područja Rumunije, Mađarske i Vojvodine. Osim pesama, koje će biti izvedene „a capella“, izvodiće se i numere uz instrumentalnu pratnju gostiju raznih gostiju.

Maturanti koji će se predstaviti delom svog maturskog programa su Кristina Lepar, Valentina Bagi, David Štof, Кatarina Novaković i Nemanja Hariš. Program su pripremile profesorice Ana Čizmadia i Tamara Štricki Seg.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3282
Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

muzička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.